Casper Hedberg

”En hejdundrande form – jag spikar på V75”

Hedbergs V75-krönika • Analys • Tre bästa • V75-systemet • Lördag 26 november på Solvalla

Petter Lundberg och Neon Bank spikas på V75.
Petter Lundberg och Neon Bank spikas på V75.

Spikförslagen översköljer Solvalla ungefär på samma sätt som snösmockan lamslog landet i veckan.

Utmaningen blir att tänka ett varv till.

Det som ser enkelt ut vid en första anblick behöver inte vara självklart.

Det som göms i snö och så vidare ...ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


Och just det något labila vädret kan faktiskt ställa till det. Osäkert väder betyder osäkert banunderlag och inte minst osäkra träningsförhållanden.

Finalomgången på Solvalla är den sista V75-omgången som körs i november. Det betyder att det är sista omgången för i år där det är möjligt att rycka skorna. Och många kommer att ta chansen.

Från 1 december är det skotvång.

Ingen honungsfälla

V75-1: Lika gärna som traventusiasten i en vill se 10 Honey Mearas vinna, för att sedan med vind i seglen gira ner till Frankrike och visa fransmännen var skåpet ska stå, jobbar travspelaren in en förlust.

Fast förnuftet ger denna gång entusiasten rätt.

Honey Mearas är ingen ”honey trap”. Hon lockar inte med tveksamma metoder inte. Nej, här kommer hon bevisa att starkast vinner och V75-procenten till trots går det inte att rekommendera gardering.

V75-2: 4 Neon Bank har en hejdundrande form och en ännu mer överväldigande inställning till tävlandet. Han har bra spår och är högt respekterad av konkurrenterna. Han har också värsta motbudet, 10 Con Crowe, i ett lägesmässigt underläge och även om han är favorit i loppet är V75-procenten rent av modest i hans fall.

Ytterligare en spik.

V75-3: 5 Brother Bill försöker agera någon sorts Broder Tuck (ni vet munken i Robin Hood) och se till att den stora massan får ta del V75-kakan.

Naturligtvis håller jag med honom i sak. Att ta från de rika och ge åt de fattiga är en vacker tanke i allt annat än spelsammanhang. Men spelaren plockar fram ens sämsta sidor och plötsligt är man girig och vill roffa åt sig allt själv. Men precis som i ”Honey Mearas-gate”: är det seriöst att tro på annat än seger?

Svaret blir detsamma igen: nej.

Alltså spik trots allt.

Frihet, broderskap och jämlikhet. Slagord som passar bra så här under vintermeeting-tider.

V75-4: 13 Ivanka Amok vinner om hon bara går felfritt ur volten. Men det finns en galopp-historik. Spår fyra är då sämsta tänkbara och därför garderar jag. Men vem som är bästa hästen råder det inget tvivel kring.

V75-5: 6 Santos de Castella har siktet inställt på ledningen och en målinriktad Jörgen Westholm brukar lyckas med sina antaganden. Därmed är förstahästen klar.

9 Charliebrown Effe körs av italienaren Antonio Di Nardo och skrämmer därmed bort många spelare. Kusken har dock redan tagit över 300 segrar i år (att jämföra med Ulf Ohlsson och Magnus A Djuse som duellerar på cirka 230 årssegrar). Så jag vågar inte spela utan det italienska ekipaget. Det är ingen debutant som svingar sig upp på kuskbocken direkt och det är trots allt hästen som står för den viktigare prestationen.

V75-6: 1 Hidalgo Heldia är ännu en favorit med fin vinstchans. Trots att han nu är uppe i bronsdivisionen och härjar känns det som om han har en bit kvar till taket. Hidalgo Heldia har skött sig i flera starter på rad, men ibland gör sig nerverna påminda, därför är han alltid en vådlig spik.

4 Akilles Face, 7 Hannibal Face och 9 Aragorn As är alla tre hästar med skyhög kapacitet. De ska med vid gardering.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


Tänk utanför boxen

V75-7: 3 Imperatur Am är kanske en av de starkaste hästarna som tävlar just nu. Men hans sporadiska tävlande vittnar om fräschörproblem.

Men visst, han är solklar förstahäst.

1 Declan startade också han i finalen av Derbyt och båda dessa nämnda hästar hör egentligen inte hemma i klass I. De är redo för större uppgifter än så.

Sen blir det ett hopp ner till konkurrenterna. Men skrällsäsongen är i full gång så öppna ditt sinne och tänk utanför boxen. Det krävs inte så många länkar i händelsekedjan för att en sådan som 11 Marlon Boko ska kunna skrälla. Till exempel.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


Helgens tips


1. 4 Neon Bank (V75-2).

Grym form och vansinnig skalle. Dessutom läget nu.


2. 6 Santos de Castella (V75-5).

Laddas mot ledningen. Honom ska vi ha!


3. 1 Declan (V75-7).

Kommer troligtvis före värsta konkurrenten direkt.

Casper Hedbergs V75-system

V75-1: 10 Honey Mearas (2–4)

V75-2: 4 Neon Bank (10-3)

V75-3: 5 Brother Bill (9-8)

V75-4: 13–9–3–1–6 (4–10)

V75-5: 6–9–11–2–10–3–7 (1–4)

V75-6: 1–9–4–7–10–2–8–5 (6–3)

V75-7: 3–1–2–11–10–9–6 (4–5)

1 960 rader/980 kronor


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!