”Blir bortglömd igen – jag vill stormvarna”

Sportbladets tidiga V75-tanke • Analys lopp för lopp • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 3 december på Bergsåker

Magnus A Djuse och Carl Halbak tippas i V75–1.
Magnus A Djuse och Carl Halbak tippas i V75–1.

På lördag körs V75 på Bergsåker med 43 miljoner kronor i jackpott.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke inför omgången lördagen den 3 december. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

Du får tidiga analysen lopp för lopp, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.


ANNONS: V75-jackpott 43 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

V75 drar norrut på lördag och Bergsåker har fått ihop en smått omöjlig omgång. Sällan eller aldrig har man kämpat så mycket för att ens hitta en spik, än mindre tre. Jag har nog åldrats tio år på kuppen och befarar att ingen hudkräm i världen kan släta ut de nya rynkorna i pannan. Sundsvalls oval är känd för att bjuda på skrällar i massor och med många sköna jackpottmiljoner i potten så skulle det förvåna väldigt om det inte blev hög utdelning till helgen.

Att det dessutom är barfotaförbud nu gör inte saken lättare. Lopparkivet har gått varmt och till sist bestämde jag mig för en trio singelstreck som samtliga har fina meriter med skor.

V75-1:

2 Castor the Star var ute mot kulltoppar i Solvalla Grand Prix senast men fick då inte chansen efter att ha fastnat med gott om kräm kvar i linorna. Han vann en liknande bronsdivision för fyra starter sedan och kusken kommer givetvis ladda vad som går för att nå ledningen (sex av sju i den positionen). Från spets blir Castor givetvis inte lätt att handskas med men han går även från andra positioner.

4 Corazon de B. har visat härlig form en tid och man ska inte ta så hårt på slutresultatet senast. Han hade ett omöjligt läge den gången och hamnade som väntat illa på det. Spurten bet fullt godkänt i skymundan, även om han var stort slagen av Castor the Star. Tidigt segerbud, även om han bara har en seger i karriären med skor.

5 Laredo Boko var ute i lördags men diskades då för upploppsträngning. Han avslutade dock sylvasst vid fritt och var inte stort slagen om segern. Går nu upp en klass men då motståndet inte ser överdrivet blodigt ut så ska han ses med vettig chans till snabb revansch.

7 Trumpie fick en omöjlig inledning senast men fullföljde trots allt bra i skymundan som uppanmäld. Han var riktigt läcker vid spurtsegern för tre starter sedan och har mycket inombords. Bra spår nu då han är rask ut och har vunnit hälften av de tio lopp då han hittat till ledningen. Ska inte vara uträknad i detta inte alltför högklassiga bronsförsök, även om alla segrar utom en är med barfotabalans.

10 Carl Halbak smögs invändigt i lördags och gick i mål med rubbet sparat i en mycket tuff V75-final. Han är kvar i klassen och motståndet nu är inte på långa vägar lika vasst som senast. Alla tre vinster är tagna med skor och han kommer absolut att sluta i den främre träffen.

1 Mellby Ironman vann visserligen senast men var slagen då Albert Zonett upploppsgalopperade. Gången innan gick han också i ledningen men blev närmast förnedrad av Trumpie. Klart minus för skor runt om. Han har dock haft flyt i spårlottningen och spetsat vid samtliga två tillfällen från spår ett. I ledningen är han sju av elva hittills.

6 Turenne har inte vunnit med skor sedan 2019 men såg fin ut som fastlåst senast. Gången innan stannade han helt på V75 och har gått upp en klass sedan dess. Skrällbud på sin höga grundkapacitet och har spetsat vid samtliga tre tillfällen med framspår i voltstart.

12 Ellis Pride är värd en fullträff snart. Han höll duktigt på V75 näst senast och var gången efter med om en ursinnig öppning, utan att nå ledningen. Det var starkt gjort att hålla till andraplatsen och då samtliga åtta vinster är tagna med skor runt om ökar hans chanser denna årstid. Han är bortlottad den här gången men vann V75 på Bergsåker den här årstiden i fjol.

3 Just Celebration visade inget nämnvärt på V75 näst senast men studsade tillbaka snyggt gången efter. Via en vilsam löpning på innerspår visade han prima inställning över upploppet då han kämpade ner ledaren. Vid maxklaff?

V75-2:

4 Underbarosåfin galopperade i första sväng på V75 senast och tappade allt. Han har inte startat sedan dess men är riktigt bra för klassen och fyra av fem då han gått i ledningen. Står perfekt inne på pengarna och tävlar alltid med skor runt om.

2 L.L.Labero har fina meriter från V75, även om han ännu är segerlös på rikstoton. Senast gjorde han comeback efter uppehåll och behövde nog loppet. Efter en resa utvändigt ledaren var det stumma ben till slut men han borde vara bättre med den genomköraren. Fyra av fem segrar är tagna med skorna på, så ingen fara där. Hästen är mycket snabb ut och Bergh laddar vad som går.

10 Grant Hall är en talang som kommer till lördagens lopp med tre raka spetsvinster i bagaget. Han imponerade framför allt näst senast då han lämnade en så pass bra häst som Knutte Sting med många längder. Grant är snabb ut och därmed missgynnad av bakspåret (alla karriärens sju segrar är tagna från spets), men får nu Kihlström i vagnen. Hästen har dock till dags datum aldrig vunnit lopp med skor.

3 Hunting Widow var riktigt rejäl vid dödensvinsten näst senast, låt vara i ett enklare sällskap. Senast tappade han i sedvanlig stil mycket från start och kunde trots en godkänd avslutning inte plocka in så mycket till slut. Lär köras mer offensivt den här gången.

5 Mafioso Lynx avslutade rätt bra bakom Mysterious Lucifer senast i första starten efter halsinfektion och har tidigare skaffat sig hårdhet på V75. Han har tävlat barfota runt om på sistone men tre av fyra segrar är med skor på. Kapabel jätteluring.

11 Elsztain testades barfota för allra första gången senast och den balansändringen fick en härlig effekt. Visst fick han ett perfekt lopp då men stod trots förlusten för en mycket positiv insats. Nu åker dock skorna på, vilket är synd, men han brukar ju alltid tävla med den balansen. Skrällduglig trots det tråkiga utgångsläget.

6 Somebody's Destiny är inte alls så tokig men kom senast inte till från en omöjlig position i kön. Kuskplus nu, även om det på tre försök ihop med Mats Djuse bara blivit ett femtepris som bäst.

12 Mysterious Lucifer tog hand om ledningen senast och lyckades stå emot Mafioso Lynx över upploppet. Gången innan fick han en helt omöjlig löpning och är ursäktad. Skor är inget plus men han lyckades trots allt vinna med den balansen alldeles nyligen. Fel läge men Djuse upp.

1 Gumman Sisu bollade med Grant Hall just på Bergsåker vid segern under juli månad men tävlade då barfota runt om, precis som vid karriärens alla fem segrar. Minus för skor nu och inte samma form som i somras. Dock spännande kuskförstärkning och pangspår. Spets och släpp?

V75-3:

9 Mercenary fick en blytung resa i comebacken och tappade spänsten i sista sväng. Här finns det fart i överflöd och han borde vara vassare nu med ett lopp i kroppen. Distansen är inget problem men skor runt om ett minus. Löper han upp till sitt fulla kunnande, som vid de raka vinsterna på Solvalla i våras, blir det åka av.

6 Louis har prickat formen lagom till detta. Enkel seger från ledningen senast (obesegrad i den positionen efter fyra försök), säkert även från dödens gången innan. Han är en av en över den aktuella distansen men segerlös efter tre försök med skor. Räknas tidigt.

5 Douanier har vunnit hälften av sina tio starter men är egentligen inte att lita på. Han har galopperat en del hittills i karriären och när han väl går iväg brukar det bli en långsam inledning. Senast släpptes han snällt till ledningen och vann utan större problem. Detta är en väldigt kapabel rackare men också oerhört entaktad. Han är sårbar på speed och har ännu inte slutat bättre än fyra med skor runt om. Kan trots det krossa allt under slutvarvet.

4 Round Cube slog faktiskt Douanier med lätthet från ledningen vid deras möte i början av månaden. Fredrik B Larssons häst var dock inte lika vass gången efter och kan bättre än så. Han tävlar alltid med skor och gynnas av barfotaförbudet. Trivs med Magnus i sulkyn.

1 H.C.'s Crazy Horse besitter fina fartresurser och var mycket bra vid segern för tre starter sedan. Efter det har han galopperat två gånger om i ett tidigt skede och har nu inte fått någon riktig genomkörare sedan september månad. Han är rätt rask från start men jag gissar att kusken först och främst fokuserar sig på att köra felfritt? Om Wäjerstens löfte håller sig på benen kan han definitivt vinna ett lopp som detta.

8 In Love Mearas har gjort det mesta rätt hittills. Senast synade kusken dödens och segern blev till slut lätt via 12/1 000, även om det fanns en hel del tur med i bilden då värsta konkurrenten felade i sista sväng. Bollnäs-tränaren Jimmy H Andersson upplever sitt bästa år hittills i karriären och har här plockat fram en fin talang. Tillhör de bättre i loppet men hamnar var från spår åtta?

11 Myrsjös Timeout kan vara en rolig joker att passa, det tråkiga utgångsläget till trots. Inget plus för balansen men till en förmodad låg streckprocent är han värd att nämna.

2 Drizzle är segerlös med skor och gör dessutom debut över lång distans. Han har tagit båda karriärens vinster från ledningen och är tveklöst bäst med tätkänning. Senast smög han med i ryggar och höll mest farten vid fritt. Viss skrällchans.

V75-4:

9 Indira Split har på sistone tampats med Lara Boko flera gånger om och inte skämt ut sig. Senast, i en Breeders Crown-final, brände hon en del kraft i starten och att hon sedan inte kunde haka över upploppet är inte så mycket att ordna om när stallkompisen kutar världsrekord. Indira är ovan vid voltstart men har trots allt ett bra utgångsläge. Det skulle inte förvåna om Djuse kör offensivt. Minus för skor men blir trots det svår att stå emot.

15 Xanthis Delicious är ännu segerlös i år efter elva starter men tas på största allvar på lördag. Näst senast flög hon fram som tvåa bakom toppmärren Margareta Tooma, och senast strulade det mycket på vägen. Avslutningen var riktigt vass i skymundan och nu står Xanthis 20 meter bättre till mot Dior Lily. Blir giftig med minsta lilla klaff och är obesegrad på Bergsåker efter två starter.

14 Green Mamba är en hårding som nu verkar ha hittat tillbaka till gammalt gott slag. Senast vann hon den tunga vägen mot hingstar och var riktigt rejäl. Gången innan fastnade hon invändigt och såg obrukad ut över mål. Skor runt om är inga som helst problem och "Mamban" krossar det mesta under slutvarvet.

10 Dior Lily var helt utan chans mot Indira Split när duon möttes i Breeders-uttagningar under september månad. Hon har dock utvecklats sedan dess och slog senast ganska bra märrar från ledningen. Inte avsågad.

3 Global C.Lucky har höjt sig sedan man började köra henne utan skor och med en amerikansk sulky, vilket tyvärr inte är tillåtet på lördag. Senast var hon bättre än någonsin och bara försvann ifrån konkurrenterna över upploppet. Bortvald av Magnus men passas ändå.

12 Shehuntyoudown har testat lyckan på V75 vid två tidigare tillfällen och varit helt chanslös båda gångerna. Hon är dock mycket vassare nu och har sett jättefin ut vid vinsterna på sistone. Tuffare emot nu och minus för skor, men plus för Leo i sulkyn och kan inte sågas.

11 Isabelle Sisu fick dra fram tåget senast och orkade inte hela vägen. Gången innan var hon rejäl från dödens i enklare sällskap. Tränarkörd nu men vass om hon får rätt draghjälp till upploppet.

1 Gabriella Godiva slog kanske inte det mest namnkunniga av motstånd senast men såg mycket formstark ut. Hon lär knappast vara sämre med den genomköraren och förstärks nu med Ulf Ohlsson i sulkyn. Minus för skor runt om men kan inte klaga på utgångsläget.

2 Kate River är en rätt fin dam som tagit karriärens enda seger (näst senast) från ledningen. Senast var hon dock helt chanslös mot Global C.Lucky och har heller inga som helst meriter med skor. Viss skrällchans.

13 Impala Am är van att möta kulltoppen och är mycket bättre än vad resultatraden påvisar. Näst senast var hon blek på V75 men vassare gången efter. Då fick hon luckan sent men avslutade småpiggt i skymundan, dock klart slagen av Dior Lily. Klart minus för skor och många att runda.

4 Hermione har mycket fart inombords och avgjorde senast enkelt efter en resa i kön. Hon felade direkt från spår fem näst senast och det är tveklöst galopprisk även denna gång. Felfri kan hon dock överraska.

V75-5:

4 Born Unicorn verkar vara på gång för dagen. Senast tappade han mycket på tidig galopp men upphämtningen var positiv. Styrkan är som bekant hans främsta vapen och distansen nu ett plus. Motståndet är betydligt enklare än vad han är van vid och en offensiv styrning är att vänta då hästen börjar hamna i poängnöd. Slog med lätthet Esprit Sisu över den aktuella distansen under oktober månad och har lärt sig öppna allt bättre. Släpps till spets (där han vunnit sju av åtta)? Tidigt segerbud, trots att han inte har vunnit med skor på hovarna sedan 2018.

1 Selected News var ofräsch näst senast och fick sig därmed ett litet uppehåll. I comebacken senast avslutade han visserligen 10/700 men var nog rätt ringrostig trots allt. Han borde gå framåt rejält med den genomköraren men är lite överraskande ännu segerlös efter sju starter över längre distanser (samtliga tio vinster är tagna över 2 140 meter). Enkelt emot nu och slutar tveklöst i den främre träffen. Alla utom två av hans tio segrar är tagna med skor, så plus med barfotaförbudet. På fem försök från innern har han dock ännu aldrig lyckats spetsa.

11 Esprit Sisu ska normalt sett ha toppchans i ett lopp som detta. Han har dock bara vunnit ett lopp i år (på 14 starter) och var trots allt rejält frånåkt av Born Unicorn för tre starter sedan. Näst senast krossades han i spets av en för dagen oerhörd Admiral As, och senast var han chanslös mot Önas Prince efter ett lopp utvändigt om denne. Wäjerstens snabbloppsräv avslutade dock 9/700 den gången och stred hela vägen in. Han har visserligen inte vunnit lopp med skor sedan 2019, men känslan är att han inte är lika missgynnad som vissa andra. Synd på läget.

6 Electrical Storm har inte vunnit sedan april månad men är betydligt bättre än vad resultatraden ger sken av. Senast valde kusken att sitta kvar vid attacker bakifrån och sedan fick man snällt sitta i rygg på trötta konkurrenter. Hästen är en riktigt vass avslutare när han är i form och det har blivit gott om vinster med skor runt om. Bevakas noga.

8 Ferrari Sisu var mycket positiv vid vinsten senast. Via 11/700 hann han fram till Staro Leonardo kort före mål och visade åter att han inte är sämre när skorna sitter på (nio av tio segrar är tagna med den balansen). Han klarar distansen utan problem och kan slå till även på lördagar. Hamnar dock bland de sista direkt från detta utgångsläge.

3 Pinto Bob hade ett svårt utgångsläge senast mot Brother Bill & Co och hamnade tokigt på det i tredjespår. Loppet var kört tidigt och man ska inte lasta hästen nämnvärt för det skrala slutresultatet. Skor runt om känns som ett klart minus då han ännu aldrig vunnit med den balansen. Spår tre passar dock perfekt och det kan absolut bli spets på lördag.

10 Milliondollarrhyme var riktigt blek i den senaste starten och har inte startat sedan dess. Jag anar att något inte stod rätt till med hästen den dagen. Kämpaglöden har dock inte varit densamma i år och det är svårt att veta var han står formmässigt efter uppehållet. Kan absolut vinna ett lopp som detta i ljusa stunder, men jag ligger lågt tills vidare.

V75-6:

15 Grisle Odin G.L. har dummat sig en del på sistone. För tre starter blev det startgalopp och senast tappade han mycket mark innan starten hade gått. Kusken valde sedan ett offensivt upplägg och det var rejält stumma ben till slut. Detta är som bekant en topphäst som inom kort mycket väl kan bli nordens nya kallblodskung. Nu förstärks han dessutom med Djuse i sulkyn. Normalt sett ska det vara vettig segerchans.

9 Tekno Jerven har skyhög kapacitet men är minst lika osäker. Han har galopperat i sina tio senaste starter men också stått för flera härliga upphämtningar i skymundan. Alf Jonssons strulputte står 20 meter bättre till mot både Grisle Odin G.L. och Gorm jämfört med deras senaste möten men tappar som bekant alltid värdefull mark i starten. Skulle han dock sköta sig finns det få i klassen som kan mäta sig med honom. Vann det här loppet i fjol, trots galopp, och slog då både Grisle Odin G.L. och Gorm utan problem. Dags igen?

13 Gorm har alltid visat stort kunnande men blommat ut först på senare tid. Han har nu fem segrar på sina sex senaste starter och höll senast undan för speedkulan Stjärnblomster. Innerspår på dubbla tillägg är givetvis inte någon höjdare med så många att runda, men i nuvarande praktslag ses han ändå som ett hett motbud.

1 Ros Borken står lite hårt inne på pengarna och är bara fyra år, men här finns det kapacitet som räcker och blir över. Senast tvingades han till en stenhård 18-öppning men kunde trots det segla ifrån till lätt seger. Nu hoppar Kihlström upp och skulle man hålla ledningen ökar möjligheterna. Minus för skor runt om.

8 Wolt var jättefin vid vinsten för tre starter sedan och hämtade då in 40 meter på Ros Borken. Står 20 meter bättre till nu jämfört med denne. Senast stred Wolt tappert men kunde inte stå emot Grisle Odin G.L. över upploppet, samma visa var det gången innan. Att skorna nu åker på är knappast ett plus men han slutar trots det långt framme.

5 Kavaleren har radat upp tre raka på fint sätt, även om det såg ut att gå som på nålar den sista biten senast. Annat motstånd nu, samt skor runt om, men inte helt avsågad.

7 Fräcke Prins stod 20 meter efter Kavaleren vid segern näst senast och imponerade då stort. Senast hade han precis kopplat grepp om ledaren då han rullade över i galopp. Tuffare motstånd nu och var "mil" efter Grisle Odin G.L. från liknande förutsättningar under september månad.

14 Pydin lyser det om just nu. Senast fullföljde han mycket starkt efter galopp och gången innan hade han inga som helst problem att klå Grisle Odin G.L. Tioåringen missgynnas dock kraftigt av barfotaförbudet och har inte vunnit med skor sedan 2017.

12 Björlifanner skrällde till senast och slog flera av lördagens konkurrenter. Nathalie Blom bjöd då på en kuskinsats av referensmaterial och inte ens Kihlström hade kunnat gjort det bättre. Då var det dock både barfotabalans och jänkarvagn. Den lyxen har Björlifanner tyvärr inte denna gång men var ändå inte stort slagen av Gorm gången innan. Då satt skorna på.

11 Månremus höll mycket starkt från ledningen senast och har tagit alla sina tolv vinster med skor på. Smyger med nu och försöker knäppa så många som möjligt över upploppet.

10 Solhöjdens Drake var chanslös mot Grisle Odin G.L. vid tredjeplatsen tidigare den här månaden, och senast föll han ur travet helt över upploppet. Tänkbar om det flyter bättre till helgen, och Jansson är ju en mästare på kallblod.

4 Ängsbrage kan flytta på sig men har tagit åtta av sina tio segrar över kort distans. Han var senast chanslös mot Kaveleren. Nja.

V75-7:

7 Laradja Vrijthout har tagit samtliga sina vinster på svensk mark från ledningen och är närmast beroende av den positionen. Senast styrdes hästen fram utvändigt ledande/vinnande Four Guys Dream men gick tidigt som ett sänke genom fältet. I spets och över kort distans är han normalt sett en spik och det borde vara goda chanser att överta favoritpositionen om kusken är bestämd från början. Nu väntar dock en lång resa norrut och han är dessutom anmäld med vanlig vagn. Favorit i fara?

12 Devils Tongue var senast ute mot Francesco Zet i en Breeders Crown-final och då hårdare spelad än kanoner som Akilles Face och Karat River. Sandra Erikssons reklamhäst hade dock ingen bra dag på jobbet och galopperade då både från start och till slut. Gången innan var han desto finare och avslutade fint bakom redan nämnde Francesco Zet. Givetvis är det enklare motstånd nu men han är ändå svårbedömd med senaste loppet på näthinnan, samt från bricka tolv. Stort plus för barfotaförbudet då samtliga nio segrar är tagna med skor.

2 Merritt har fina meriter över kort distans och har stått för en ljuvlig comeback i händerna på Caroline Holm. Tydligen så ägnar sig hästen åt dressyr om dagarna, och sparkar rumpa på travbanan om kvällarna. Näst senast var han riktigt fin vid spetsseger och gick även godkänt från kön gången efter. Passande förutsättningar och spetsar nog om kusken vill. Nonchaleras ej.

6 Huddlestone felade i sista sväng senast och tycktes ha gott om sparade krafter kvar i det läget, men har också inte startat sedan dess vilket oroar en smula. Han är snabb ut, sju av elva i spets och har vunnit tre av sina fyra senaste starter över den aktuella distansen. Duger fint om formen sitter i, men hamnar var härifrån?

5 Fortune Mearas höll jämna steg med Eddy West näst senast och följde upp den insatsen med att gången efter ta en enkel spetsviktoria. Han känns väl egentligen inte som en vinnare av silverdivisionen men är trots allt i så pass fin författning nu att man kanske gör bäst i att höja ett varningens finger.

3 Mustang Racer tog mycket på Devils Tongue över upploppet när dessa två möttes på Solänget under september månad. Bergs fyraåring har varit bra även efter det men galopperade senast hejdlöst från start. Han har inga meriter över kort distans och är dessutom långsam ut. Hinner ej med?

1 Even's Cool Boy möter ett passande motstånd men vinner inte så ofta numera och har dessutom varit struken för hosta nyligen. Viss chans men ändå inte glödhet. Kan öppna men får ändå svårt att hålla ledningen.

8 Global Bookmaker gör alltid sitt bästa men hamnade tokigt på det senast. Kusken tvingades backa sig sist och sedan gick det inte att ta något till slut från en omöjlig position. Skor är inget problem och grymme Djuse hoppar åter upp i sulkyn. En vacker dag så slår hästen till men minst lika dåligt läge nu som senast.

Tidiga spikarna:

4 Underbarosåfin (V75-2) får mitt förtroende i denna galet svårlösta V75-omgång. Han är mycket snabb ut bakom bilen och även om det inte skulle bli spets (Robert Bergh kan sätta käppar i hjulet) så behöver det absolut inte vara kört för det. Svenssons speedkula går alltid till mål och är en av få i loppet som faktiskt är gynnad av att det från och med månadsskiftet inte är tillåtet att tävla med valfri balans. Detta är givetvis en chansning men då Underbarosåfin stormtrivs på hemmaplan, där han vunnit fyra av åtta lopp, så går jag all in.

15 Grisle Odin G.L. (V75-6) lämnas ensam på lappen även om det svider något oerhört att inte ha råd med Tekno Jerven till en förmodad låg streckprocent. Magnus Djuse upp nu och är den norske gästen lika bra som näst senast så ska det till en bra häst för att stå emot honom under slutvarvet.

7 Laradja Vrijthout (V75-7) är ojämn och det finns flera faktorer som talar emot honom på lördag, med bland annat långresa, dåligt startspår och en formkurva som möjligtvis pekar nedåt. Men... hästen är snabb som en vessla den första biten och jag undrar vem av kuskarna invändigt som inte är tacksam över att ta rygg på Conrad? Då värste konkurrenten Devils Tongue drog ett ännu sämre startspår och kommer från en insats med dubbla galopper blev det för dyrt att dubbla med honom. Därmed chansspikar jag Laradja och har plötsligt råd att gardera upp flera av de vidöppna avdelningarna.

Tidiga skrällarna:

10 Carl Halbak (V75-1) blir bortglömd även denna gång men jag vill ändå stormvarna för honom. Formen är helt på topp och då det finns frågetecken för flera av de tuffaste konkurrenterna när det gäller balansen så blir jag inte det minsta förvånad om Carl och Magnus knäpper samtliga över upploppet.

9 Mercenary (V75-3) lät det väldigt uppåt på inför comebacken senast. Tyvärr hamnade hästen utvändigt ledaren och blev trött på kuppen. Det var dock en bra genomkörare och jag har inte glömt hur vass han var i våras, då han bland annat bollade med läckre Robthebank. Bakspår nu gör ingenting då jag ändå vill se honom i ryggar på lördag. Stormvarning!

3 Global C.Lucky (V75-4) var bättre än någonsin senast och jag hoppas att hon når ledningen på nytt då hon ännu aldrig förlorat från den positionen. Ingen Djuse nu men väl en Jansson, och till den låga procenten är ekipaget sannerligen ett riktig frestelse...

6 Electrical Storm (V75-5) har jag härlig skrällfeeling för. Resultatraden skvallrar inte om någon superform direkt men senast såg hästen väldigt laddad ut som fastlåst. Skor runt om passar utmärkt, distansen likaså.

8 Ferrari Sisu (V75-5) i samma lopp är lika intressant han för oss skrälletare. Den forne Derby-tvåan är på tårna just nu och har inga som helst problem med skor runt om på hovarna. Läget emot.


ANNONS: V75-jackpott 43 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 1, 2, 4, 5, 6, 7, 10 (12-3)

V75-2: 4 Underbarosåfin (2-10)

V75-3: 1, 4, 5, 6, 8, 9, 11 (2–7)

V75-4: 1, 2, 3, 9, 10, 11, 12, 14, 15 (13–4)

V75-5: 1, 4, 6, 8, 11 (3-10)

V75-6: 15 Grisle Odin G.L. (9-13)

V75-7: 7 Laradja Vrijthout (12-2)

Systemkostnad: 2 205 rader/1 102,5 kronor

Banfakta, Bergsåker

Banförkortning: B

Längd: 1 000 m

Bredd: 21,5 m (2140 m), 21,0 m (1640 m)

Upplopp: 200 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Nej

Startlistor:

V75-1, 2 140 meter volt

1 Mellby Ironman - Wäjersten D d 3 1 2 1 13,9

2 Castor the Star - Westholm J 1 1 8 4 0 13,7

3 Just Celebration - Ohlsson U 2 0 2 0 1 14,2

4 Corazon de B. - Skoglund R N 0 1 1 1 7 13,9

5 Laredo Boko - Bergh R 0 1 2 1 d 13,6

6 Turenne - Andersen T 1 2 1 0 5 13,6

7 Trumpie - Djuse M E 6 1 1 0 6 12,5

8 Conrads Diderot - Kihlström Ö 8 1 5 1 6 14,7

9 Secondary Stall - Linderoth P 1 1 6 3 3 13,2

10 Carl Halbak - Djuse M A 3 2 3 8 8 12,5

11 Delightful Moment* - Forss M 2 0 2 1 2 14,2

12 Ellis Pride - Svensson H 7 2 2 3 2 14,1

V75-2, 2 140 meter auto

1 Gumman Sisu - Wäjersten D 2 1 6 0 d 12,6a

2 L.L.Labero - Bergh R 3 2 2 0 3 11,8a

3 Hunting Widow - Westholm J 0 0 0 1 4 12,7a

4 Underbarosåfin - Svensson H 1 2 0 2 d 12,7a

5 Mafioso Lynx - Ohlsson U 4 4 8 1 2 13,3a

6 Somebody's Destiny - Djuse M E 5 0 5 1 5 13,4a

7 Pretty Devil* - Osterling S H 1 d 1 3 1 13,4a

8 Grit Brodda - Eriksson S 3 1 2 6 1 13,5a

9 Albacete - Moberg K 4 0 4 3 1 13,5a

10 Grant Hall - Kihlström Ö 3 3 1 1 1 13,0a

11 Elsztain - Skoglund R N 2 1 3 d 2 12,6a

12 Mysterious Lucifer - Djuse M A d 1 1 0 1 12,4a

V75-3, 2 640 meter auto

1 H.C.'s Crazy Horse - Wäjersten D 2 4 1 d d 13,9a

2 Drizzle - Skoglund R N 5 1 3 1 4 12,4a

3 Il Capitano Mearas - Sundqvist S 2 1 7 2 5 14,5a STARTAR EJ

4 Round Cube - Djuse M A 0 2 1 1 3 12,9a

5 Douanier - Ohlsson U 1 0 1 2 1 13,0a

6 Louis - Bergh R 1 1 d 1 1 14,4a

7 Ductus - Djuse M 0 5 1 3 2 13,0a

8 In Love Mearas - Andersson J H 1 4 1 1 1 15,5a

9 Mercenary - Westholm J 1 3 2 d 7 12,8a

10 Önas Quickstep - Lindqvist O A d 3 1 0 1 14,9a

11 Myrsjös Timeout - Nielsen O L 1 0 3 2 1 14,4a

12 Southridge Jeremy - Nyberg I 1 1 6 5 8 13,5a

V75-4, 2 140 meter volt

1 Gabriella Godiva - Ohlsson U 3 2 8 2 1 16,2

2 Kate River - Westholm J 3 4 2 1 3 15,1

3 Global C.Lucky - Jansson T 0 0 5 5 1 16,3

4 Hermione - Linderoth P 7 1 d 5 1 15,3

5 Ess Mahatma - Kylin Blom O 0 6 3 4 2 15,6

6 Ascension - Kontio J 2 0 2 0 3 16,1

2 160:

7 Invidia - Kihlström Ö 1 0 1 0 4 14,7 STARTAR EJ

8 Facing Life - Sundqvist S 4 4 1 1 3 15,1 STARTAR EJ

9 Indira Split - Djuse M A 0 3 1 3 0 15,6

10 Dior Lilly - Skoglund R N 0 4 1 2 1 13,3

11 Isabelle Sisu - Djuse M 0 8 0 1 6 14,7

12 Shehuntyoudown - Leo E 0 0 1 1 1 14,3

2 180:

13 Impala Am - Wäjersten D 2 4 6 8 4 13,5

14 Green Mamba - Lilius M d 4 2 7 1 13,6

15 Xanthis Delicious - Djuse M E 4 3 4 2 0 11,9

V75-5, 2 640 meter auto

1 Selected News - Kontio J 2 8 5 d 6 11,9a

2 Weekend Fun - Melander M 0 0 2 5 2 10,9a

3 Pinto Bob - Bergh R d 3 d 2 0 11,1a

4 Born Unicorn - Kihlström Ö 1 0 7 5 0 11,0a

5 Hard Times - Ohlsson U 0 4 5 7 5 11,3a

6 Electrical Storm - Djuse M A 4 0 2 d 6 11,4a

7 Doctor Doxey Zenz - Andersson M 4 8 6 0 1 11,7a STARTAR EJ

8 Ferrari Sisu - Lugauer C 4 d 1 d 1 11,2a

9 Order to Fly - Linderoth P 1 0 0 0 4 11,5a

10 Milliondollarrhyme - Skoglund R N 8 3 2 4 0 09,2a

11 Esprit Sisu - Wäjersten D 5 3 8 3 2 09,9a

V75-6, DD-1, 2 140 meter volt

1 Ros Borken* - Kihlström Ö 5 1 2 1 1 26,0

2 Tåga Viktor - Östre O J 2 0 0 7 1 25,0

3 Norrbo Odin - Åkerlund K 3 0 2 3 0 24,2

4 Ängsbrage - Olsen J O 4 2 1 2 3 24,6

5 Kavaleren* - Djuse M E d 2 1 1 1 23,7

6 Vessle Moen - Kontio J 4 4 1 5 3 25,8

7 Fräcke Prins - Nyberg I d 3 3 1 0 24,2

2 160:

8 Wolt* - Linderoth P 2 2 1 2 2 23,6

9 Tekno Jerven - Jonsson J 0 8 3 4 3 23,4

10 Soldhöjdens Drake - Jansson T 4 4 3 1 5 22,1

11 Månremus - Kylin Blom O 6 4 3 3 2 22,8

12 Björlifanner - Blom N 4 7 7 3 1 22,4

2 180:

13 Gorm - Ohlsson U 1 4 1 1 1 21,6

14 Pydin - Pettersson T 1 3 3 1 3 21,5

15 Grisle Odin G.L.* - Djuse M A 1 1 0 1 4 21,4

V75-7, DD-2, 1 640 meter auto

1 Even's Cool Boy - Dunder R 2 6 5 3 0 10,7a

2 Merritt - Skoglund R N 2 0 3 1 6 10,8a

3 Mustang Racer - Bergh R d 5 1 0 0 12,1a

4 Alien Kronos - Djuse M E 4 k 6 4 2 11,6a

5 Fortune Mearas - Andersson J H 7 4 4 5 1 12,2a

6 Huddlestone - Svensson H 1 2 0 3 d 11,9a

7 Laradja Vrijthout - Lugauer C d 1 0 3 0 09,6a

8 Global Bookmaker - Djuse M A 4 3 2 6 8 11,3a

9 Mellby Don Juan - Ohlsson U k 6 4 1 7 12,4a

10 Anchor Man - Andersen T 2 6 5 6 7 12,1a

11 Vic de Luxe - Lindqvist O A 1 0 3 7 0 12,1a

12 Devils Tongue - Eriksson S 2 3 5 2 d 10,5a


ANNONS: V75-jackpott 43 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN