Så spelar du för att ta hem potten på V86

Vägen till framgång på V86 • Vi granskar de största vinsterna genom tiderna • Metoderna • Knepen • Systemen

Jackpott på V86 med 20 miljoner till en ensam vinnare.

Så här spelar man för att ta potten på V86.

– Våga spika de hästar du tror på och bry dig inte så mycket om spelprocent, berättade Anders Åkesson till Trav365, efter att ha vunnit 22,6 miljoner.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets experter på V86 och V75 - här går du med i laget [Extern länk]


V86 avgörs under onsdagskvällen på Bergsåker och Solvalla.

Omgången innehåller en jackpott på 20 miljoner kronor.

Så här spelar du för att ta hand om hela potten på V86.

Våga tro på dina idéer

Alla tiders rekord på spelformen ligger på 22,6 miljoner och innehas av Anders Åkesson från Skåne.

Efter succévinsten berättade han om hur han lyckades med bedriften att sätta alla rätt – på ett system som kostade 288 kronor.

– Jag läser på och tittar regelbundet på trav. Det finns inga streck som är ditplacerade av slumpen. Jag försöker ofta gå på känslan och tro på mina idéer. På rekordsystemet spikade jag tre hästar som inte var särskilt hårt betrodda (9, 15 och 17 procent). Man måste våga, sa Åkesson efter rekordvinsten och berättade vidare:

– Jag brukar kolla de två-tre senaste starterna. Min erfarenhet säger att en häst så klart kommer närmare en seger efter att hästen gjort en bra start. Mina system kostar nästan aldrig mer än 400 kronor. Jag brukar inte heller hänga upp mig så mycket på streckprocent.

Nyckeln var att spika i inledningen

För bara en månad sedan var Åkessons rekordvinst på väg att försvinna men klarade sig med nöd och näppe.

Spelprofilen och travexperten Per Ottosson blev ensam på spelformen och belönades med tidernas näst högsta vinst – 19,8 miljoner.

Systemet kostade 868 kronor att lämna in och strax efter vinsten beskrev 58-åringen hur det hade gått till.

– Jepson (vann V86–1 med skrällen Pantani) är min vän och jag tycker han är en extremt duktig kusk också, som jag gärna spikar, det var ju nyckeln till att systemet blev så bra då Pantani vann, och att jag hade råd med alla startande hästarna i det sista V86-loppet.

– Med tanke på att jag valde att gå kort och tro på mina idéer i de tidiga avdelningarna kunde jag unna mig att helgardera avslutningen, vilket blev perfekt då Vera Spiro vann till en procent. Dessutom fick jag god hjälp av min gode vän Kristian Huselius i den första avdelningen, där jag spikade vinnaren.

Spikade i alla lopp på Åby

En av de mer fascinerande vinnarna genom V86-historien är paret Eva Svensson och Thomas Nilsson från Karlstad.

I maj förra året tog de hela potten på 16,6 miljoner på ett system som innehöll fyra spikar.

Strax innan storvinsten hade deras hus brunnit ned till grunden och deras liv var i spillror.

Pengarna kom väl till pass och efteråt beskrev de sin taktik.

– Vi såg hur vädret var, då sa jag vi spikar på Åby. Så garderar vi i Örebro, det var ju sånt skitväder. I sista avdelningen tog jag ned Lennart Sjöhammar på grund av namnet så det får betecknas som kvinnlig intuition. Nyckeln till vinsten var helt klart att vi garderade på rätt bana och spikade där förutsättningarna var fina för trav, berättade Eva och utvecklade:

– Vi är inga storspelare och satsade bara 378 kronor. Vi spelar en del på favoritkuskar och Erik Adielsson är favoriten. Vi sätter oss noggrant in i omgångarna och värderar startspår, procent och tidigare prestationer, sa Eva Svensson i samband med att de blivit miljonärer.

”Krångla inte till det”

I oktober 2019 blev kollegorna Dennis Olofsson och Gunilla Welander ensamma på V86.

De driver den populära andelsbutiken Café Brasco och det var på ett av tillsammans-systemen, Beauty and the Beast, som det blev storslam.

Tio andelsköpare fick dela på 13,7 miljoner kronor.

– Det säger mycket om spelformen V86. Att två så stora favoriter vinner och ändå blir utdelningen så här hög. Vi hade marginalerna med oss i de loppen där det blev målfoto och till sist var det bara vi kvar. Man behöver inte krångla till det på V86. Spika de du tror på, berättade Dennis Olofsson dagarna efter miljonvinsten och berättade vidare:

– Själva systemet var stort men litade helt på två riktigt tunga favoriter (Månprinsen A.M. och Ultimaluna Grif. Detta visar åter igen att du inte behöver krångla till det. Du kan vinna stort trots att du spikar de mest betrodda.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets experter på V86 och V75 - här går du med i laget [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!