”Nio procent smakar mumma – jag spikar”

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Åby och Solvalla den 18 december • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Åby och Solvalla den 18 december.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superspiken

1 Hossiana Boko (V86-2) står perfekt inne i loppet och kommer med bra form. Hon startade i lördags och avslutade bra som trea på ett underlag som inte passade henne som bäst. I kväll har hon ett bättre utgångsläge då hon är riktigt snabb ut och Westholm låter väldigt nöjd med henne. Jag tror man tar ledningen och sedan har hon en mycket bra chans att leda detta runt om. Värsta motbudet kommer få en resa utvändigt om henne och då tar jag ställning för hästen i ledningen. Nio procent i skrivande stund smakar mumma.

Bortglömda hästen

I avslutningen ser det ut som det kan gå undan när många är sugna på täten. Det kan bädda för en skräll bakifrån och då vill jag varna för 11 Global Thunder (V86-8) som blir konstigt bortglömd ikväll. Näst senast vann efter en resa utvändigt om ledaren och senast var han lite segare. Presterar han som näst senast och det blir lite fart på tillställningen då kan han bli en obehaglig överraskning för många. Känns som det ofta skräller rejält i avslutningen på just V86.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superkusken

Johan Untersteiner är ”superkusken” denna onsdag. Han kör i samtliga fyra lopp på Åby och blir klar favorit i två av dem. Går igenom hans chanser här under.

1 Gameboy Pellini (V86-1) blir klar favorit i inledningen och visst är han bra men innerspår och tveksamt om han kan hålla ledningen gör att jag vill gardera. Han galopperade även dubbelt senast vilket är ett frågetecken. Skulle han kliva iväg och ta ledningen kan han vinna men till så hög procent vill jag fälla.

4 Manstone’s Future (V86-3) får tufft att vinna denna gången. Stort plus med Johan i sulkyn.

13 Demon Ima (V86-5) gick mycket bra efter galopp senast. Hon har just problemet att gå felfritt ett  helt lopp men skulle hon göra det då tror jag hon är vinnaren i loppet. Dock är detta ett treåringslopp där jag tror det kan skrälla.

5 M.T Nordic Spirit (V86-7) avslutade bra på open stretch senast efter resa i på innerspåret. Möter två bra motståndare men kan slåss om placeringarna bakom dessa.

Hetaste utrustningsändringen

9 Doctor Doxey Zenz (V86-6) ska gå med sommarbalans ikväll, vilket innebär lättare skor och det är ett stort plus för honom. Han står på tur för en seger och klarar han volten tror jag han kommer vara med väldigt långt fram.

Förutsättningarna

Åby och Solvalla håller i årets sista V86 omgång och den ser riktigt rolig ut. Många fulla lopp med voltstart och jag tror det kan smälla till rejält och hög utdelning är nästan garanterat när det gäller V86. I Göteborg väntas det sex plusgrader under tävlingskvällen för att i Stockholm frysa på till kvällen, runt nollan säger prognosen.

Tänk på att Åby har dubbla open stretch vilket innebär att hästarna i rygg på ledaren och tredje invändigt får chansen på upploppet. Stort lycka till!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Läs mer inför kvällens V86:

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav