Skoglund och Hellberg i ”Upp Till Bevis”

Dessa tio gör upp i kuskmatchen på Halmstadtravet

Publicerad 2019-06-19

Per Skoglund och Eskil Hellberg i ”Upp Till Bevis”

Travloppet ”Upp Till Bevis” är ett årligt inslag under Halmstadtravets stora travfest.

I år kommer tv-profilerna Per Skoglund och Eskil Hellberg att delta.

– I fjol var Lennart Forsgren och Stefan Hultman kryddan, i år blir det den här tv-duon, säger Halmstadtravets sportchef Jan-Olof Molin.

Under vecka 27, den första veckan i juli, vallfärdar alltid travfans från hela Sverige till Halmstad för banans årliga SprinterMästaren. Med Extra V75 och SprinterMästaren under torsdagen den 4 juli och V75 och StoSprinten lördagen den 6 juli.

Ett årligt inslag under det här tävlingsmeetinget är travloppet ”Upp Till Bevis”, ett travlopp där kuskarna ofta enbart är tränare, eller inte har varit speciellt flitiga i sulkyn de senaste åren.

I fjol så deltog Stefan Hultman och Lennart Forsgren i loppet som en extra krydda – i år har de bytts ut mot Per Skoglund och Eskil Hellberg. Tv-profilerna ställs mot åtta travtränare.

”Han hade sin peak då”

Både Per Skoglund och Eskil Hellberg har tidigare kört travlopp, Eskil Hellberg senast 2006. 1996 vann Eskil Hellberg elva lopp på 38 starter, och hade det året en imponerande segerprocent på 28,9 procent.

– Han hade sin peak det året, så vi får se om han står sig ett antal år senare, om takterna sitter i, säger Jan-Olof Molin och fortsätter:
– Per Skoglund och Eskil Hellberg blir kryddan för ”Upp Till Bevis” i år, och även Per Skoglund är ju säker i vagnen. Jag hoppas det blir ett trevligt lopp och att publiken uppskattar att se de man i normala fall ser i tv och i andra sammanhang i en sulky, och jag hoppas publiken tycker det ska vara roligt.

Per Skoglund och Eskil Hellberg ställs mot Jerry Riordan, Ulf Stenströmer, Lars Brindeborg, Helena Burman, Lars I Nilsson, Catarina Lundström, Reijo Liljendahl och Jan Halberg.

”Det är några som tvekar”

SprinterMästaren är ett lopp för fyraåringar över kort distans, där uttagningslopp körs tidigt under torsdagskvällen, med final senare samma kväll. Vinnaren i SprinterMästaren tar hem 1,2 miljoner kronor.

– Vi får se hur det blir med de fyrbenta, det är några som tvekar lite grann. Campo Bahia kommer nog inte, heller nog inte Attraversiamo, och sedan är det frågetecken för Inti Boko. Timo Nurmos hade laddat till SprinterMästaren med Inti Boko, men det har inte varit helt problemfritt och tiden börjar rinna ut nu. Jerry Riordan säger också att han inte tänker starta Betting Gangster, men vi får se om det går att övertala honom, säger Jan-Olof Molin och fortsätter:
– Det öppnar möjligen vägen för någon annan.

”Påverkade oss ekonomiskt och publikt”

Hur är känslan annars, inför er största travvecka på hela året?

– Det känns bra. Gyllene Tider har ju konsert på torsdagen som en liten krock, men nu har de ju även konsert på fredagen så jag hoppas att det inte ska påverka allt för mycket. I fjol så krockade V75-lördagen med fotbolls-VM och det påverkade oss både ekonomiskt och publikt. Man har i varje fall möjligheten med SprinterMästaren på torsdagen, konsert med Gyllene Tider på fredagen och sedan V75 på lördagen, och den helgen känns rätt angenäm.

Och vädret, har du någon prognos så här några veckor innan?

– Haha, ja det har jag, det är strålande solsken precis som vanligt, vädret är det minsta bekymret, det löser vi, skrattar Jan-Olof Molin.