Trav

”Det underlättar att vara proffs”

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

TRAV

Sverige har fått tre färska proffstränare.

Jan Hellstedt, Kent Knutsson och Thomas B Nilsson kan nu titulera sig som proffs.

– Det känns rätt skönt, säger Jan Hellstedt.

Jan Hellstedt som nu är proffstränare.

Jan Hellstedt som nu är proffstränare.

Foto: Kanal75

Dan-Åke Olsson vägrade ta emot sin proffstränarlicens bara för att STC har dragit ner tävlingsdagarna på hans hemmabana Kalmar. Men Jan Hellstedt, Kent Knutsson och Thomas B Nilsson kan i dag titulera sig proffstränare efter det att de gått en intensivkurs under onsdagen på Hästsportens Hus.

– Jan, Kent och Thomas är i praktiken redan fullblodsproffs och den här kursen var det inga som helst konstigheter med. Alla papper var i ordning och med sådana här etablerade namn går det väldigt smidigt, säger STC:s licensansvarige Ulf Risinger till travronden.se.

Kommer utöka

Den nye proffstränaren Jan Hellstedt går nu alltså från amatör till proffs, och det är något han är nöjd med.

– Det känns rätt skönt. Det underlättar att vara proffs på flera plan. Nu kanske man kan få lite hästar gratis så man inte behöver köpa in dem.

– Jag har inte haft några tankar på att bli proffs de senaste åren, men nu när det blev så här så är det bara att ta emot. Nu är det bara att öka, säger Jan Hellstedt.

Kommer du att utöka stallet nu?

– Vi ska försöka öka med 12 platser det här året. Först och främst så har vi sex platser i mars. Vi har bra personal nu, det måste man ha, annars funkar det inte att utöka.

Lärlingen Nilsgunnar Johansson i Hellstedts stall plockar ut proffslicensen i maj, och efter de hoppas Jan Hellstedt att deras samarbete kan utvecklas. Och bli ännu bättre än vad det redan är.

– Nilsgunnar är i behov av mig och jag är i behov av honom. Jag är lite av hans mentor. Han står redan på egna ben och sen när han blir proffs så hoppas jag att vi kan komma på ett ännu bättre koncept, säger Hellstedt.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!