Trav

”Blir mer och mer som lotto”

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

Nils ”Nilox” Lagerström är en av landets mest kända travspelare.

Möt honom i en stor intervju om livet som trav- och spelfantast.

Dessutom ger han sina bästa drag till helgens V75.

– Trav har alltid varit ett skicklighetsspel, men nu börjar det bli mer och mer som lotto, säger ”Nilox” till Trav365.

För Solvallapubliken är han ett välkänt ansikte. Alltid sittandes längst ner på Kongressen. Alltid vid samma bord – med datorn framför sig. Nils ”Nilox” Lagerström är en mycket välkänd profil inom svensk travsport.

Nisse driver en resebyrå med inrikting på travresor. För några veckor sedan var ett resesällskap i väg till Prix d'Amérique.

– När jag började med resebyrån så var det hyggligt intresse, men när ATG började med livesändningar så blev det sämre och sämre. Det går inte att jämföra med hur det var förut, säger ”Nilox”.

V75 bästa spelet

Utanför resebranschen är ”Nilox” travspelare och han lägger ner stor del av sin tid på att plugga startlistor.

– Jag koncentrerar mig på V75. Det är där de stora pengarna finns att hämta. Jag spelar V75 nästan varje vecka. I bland kan jag stå över då jag helt enkelt tycker det ser för lätt ut. Trav har alltid varit ett kunskapsspel men nu börjar det bli mer och mer som lotto.

Varför tycker du det?

– För att radpriserna på de olika spelformerna är lika som de var för massor av år sedan. I början var V5 till exempel ett mycket roligt spel, nu är det helt dött. V5 kostar en krona raden och för att få betalt gäller det att det skräller hela tiden vilket det aldrig gör. Det måste till helt otroliga skrällar om det ska bli pengar på V5. Egentligen ska V5 ha ett radpris på 40-50 kronor för att det ska bli spelbart. Då skulle det till och med vara intressant om Järvsöfaks var med på kupongen. Man kan lika gärna spela lotto som man spelar V5 nuförtiden, säger ”Nilox”.

Hur lägger du upp ett V75-system?

– Jag har oftast en spik sen spelar jag reducerade system (jokersystemet). Man måste ha minst en spik, annars går det inte. I bland har jag till och med två spikar. Man måste hitta spikar för att få drag i systemen.

Vad är det största du vunnit?

– Jag blev ensam på V5 1992 på Solvalla. Då vann jag 3,2 miljoner kronor. Systemet kostade ungefär 4 000 kronor. Men de stålarna är borta för länge sedan, säger ”Nilox” och skrattar.

Hur mycket spelar du V75 för i veckan?

– Jag är med i ett bolag och vi lägger 15 000 kronor på V75 varje vecka. Det är jag som gör systemen. Det går inte att spela små system på V75, då är man chanslös. Det är bättre att gå ihop några kompisar och spela, då ökar vinstchansen betydligt.

Se upp för Power Victory

På lördag avgörs V75 på Jägersro, och när Trav365 når ”Nilox” på telefonen är han mitt uppe i V75-pluggandet.

– Jag har kommit fram till att Cleo Nalan (V75-5) är en bra spik i omgången. Hon står bra till och jag ser det som ett bra spikförslag. Sen vill jag varna för Power Victory i den första avdelningen. Jag tror det är fältets bästa häst och jag tycker Jörgen Sjunnesson som kör är duktig. Han är väldigt bortglömd och måste med på kupongen. En favorit i fara kan Skogans Joker vara i V75-3. Han möter rätt så bra hästar, säger Nils ”Nilox” Lagerström till Trav365.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!