Efter floppen – nu jagar stjärnhästen revansch

TRAV

Efter tandproblem – Stjärnan jagar revansch

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75

Sinou Madrik jagar 600 000 kronor i Ulf Thoresens Minneslopp.

Men i senaste starten hade Robert Berghs stjärna problem med munnen.

– Två mjölktänder stod på tvären och tryckte mot kinden, säger Bergh.

Sinou Madrik var favorit i E3-finalen för några veckor sedan. Detta efter en imponerande insats i försöket. Men hästen betedde sig konstigt strax före start och var inte alls på humör. Några dagar senare kom förklaringen.

– Han höll på att tappa några tänder och hade ont i munnen. Två mjölktänder stod på tvären och tryckte hårt mot kinden och tandköttet. Han ville inte springa den dagen, säger Robert Bergh.

– Nu har veterinären dragit ut tänderna och hästen fick vila i fem dagar. Sedan har han tränat på som vanligt och allt ser normalt ut. Han besväras inte längre och känns lika fin i jobben som han gjorde inför E3-finalen.

Rädd för holländaren

På söndag körs V65-tävlingarna i norska Jarlsberg. Huvudnumret är Ulf Thoresens Minneslopp där Sinou Madrik är en av de heta kandidaterna. Han har fått ett bra läge men trots att han har blivit kvitt tandproblemen finns det lite annat som talar emot.

– För det första tror jag att det blir svårt att slå Hugo Langewegs Marco Di Jesolo. Den hästen är väldigt bra och är dessutom snabb ut. Han kan bli svår att slå ifrån ledningen.

– Sedan är det ett litet minus att man inte får använda körspö i Norge. Sinou Madrik är ju lite flegmatisk av sig och behöver påminnas ibland. Men jag vet samtidigt vilken hög kapacitet han har och helt borta är han definitivt inte.

"Provas med urryckare"

I V65-2 startar Real De Rabut som delägs av Peter "Foppa" Forsberg. Hästen har tre raka segrar och blir favorit på nytt. Vad tror du om chanserna?

– Hästen har imponerat och är väldigt tuff och stark. Den långa distansen passar perfekt och han känns fortsatt fin. Men samtidigt har han tjänat mycket pengar på slutet och kommit upp fort i klasserna. Jag tycker ändå att det här ser ut som en vettig uppgift. Vi kommer även att prova med urryckare till den här starten. Han har gått med fast bomull tidigare.

Mac Kindley i V65-4?

– Han är faktiskt riktigt bra i ordning. Det var väldigt synd på läget för med ett bättre spår hade jag trott på en riktigt bra chans. Nu får vi hoppas att det klaffar och i så fall är han inte helt borta.

Michael Carlsson/Kanal75