Trav

”Jag kan vinna med alla i dag”

Av: 

Michael Carlsson

TRAV

Åke Svanstedt väntar på besked om åtal.Han har heta stjärnhästar för Olympiatravet och Elitloppet.

Och Axevallaprofilen har hemmaplan när det är dubbeljackpott på V75.

– Nästan alla jag kör kan vinna med lite tur.

Anklagelserna om att ha använt ”grisfösare” har gjort att Åke Svanstedt har fått stora rubriker i media.

Utredningen fortsätter och kammaråklagaren Anders Gustafsson i Skövde har ännu inte beslutat om ett eventuellt åtal. Eller om ärendet kommer att läggas ner.

– Min advokat Leif Silbersky hoppas att det blir ett åtal. Då kan man rentvå mig ordentligt en gång för alla. Jag är oskyldigt anklagad, säger Åke Svanstedt.

”Jag är besviken”

– STC och TV4 har skadat både mig, min personal och min verksamhet. Mest besviken är jag på travförbundet som har blåst nytt liv

i det här. De gjorde ju en utredning för fem år sedan och hittade inget olagligt då. Ändå så går de in och gräver vidare, trots att det rör sig om gamla uppgifter. För de har ju inget nytt att komma med.

– Det som också är konstigt är att ingen har kontaktat mig från varken polis, åklagare eller från STC.

Inte ett telefonsamtal eller ett papper om någonting.

Hur mår du i dag?

– Det finns väl ingen som mår bra över sådant här. Då vore man väl inte normal om man inte påverkades. Hela historien är olustig eftersom jag är felbehandlad.

Den trista historien verkar dock inte ha påverkat stallets framgångar negativt. Hittills i år har det blivit 40 segrar och nästan tre miljoner kronor i inkörda pengar.

Fin segerprocent

Segerprocenten ligger på fina 21 procent för hästarna.

Hur är läget med stjärnor som Olympiatravsvinnaren Torvald Palema och nordamerikanska nyförvärvet Snazzy Hot Rod?

– Torvald Palema känns faktiskt fräschare och finare än förra året. Det är möjligt att han redan då hade känning av skadan i kotan som han fick senare. Hästen ska kvala nästa torsdag och sedan starta på Åby den 19 mars. Därefter går han ut i uttagningsloppet till Olympiatravet på Jägersro den 29 mars.

Snazzy Hot Rod har blivit en riktig snackhäst trots att han inte har startat i Sverige ännu. Han köptes i fjol från Kanada för nästan fem miljoner kronor. Han har vunnit tolv lopp och tjänat 280 000 dollar. Det pratas redan om Elitloppet för honom?

– Jag tycker egentligen inte om att skryta upp hästar som inte har startat för mig. Men det här känns som en riktig kanon. Det är i alla fall den bästa häst vi har köpt från andra sidan Atlanten. Jag siktar på att starta honom i mitten av april och sedan är det meningen att han ska möta de bästa. Och i Elitloppet är ju de bästa med …

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!