Trav

”Känner mig lika het som solen”

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

Våren och värmen börjar komma till Malmö.

Och Jägersros största profil, Lutfi Kolgjini, är på väg mot ett nytt succéår.

– Jag känner mig lika het som solen, säger Ludde till Trav365.

Lutfi Kolgjini hade ett succéfyllt 2008 där stallets hästar sprang in över 23 miljoner kronor. I år har Kolgjini och hans anställda börjat året på bästa möjliga sätt och det ser ut som att stallet går mot ett nytt rekordår.

– Ja, det har börjat fantastiskt bra och stallet håller väldigt fin form. Vi har börjat kanonbra men då ska man tänka på att det stora gardet inte kommit igång ännu, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.

”Livet leker”

I Lutfi Kolgjinis stall vimlar det av toppstammade hästar och tränaren ser ljust på framtiden för sina hästar.

– Livet leker just nu, alla mina topphästar har tränat på jättebra under vintern och ingen har varit skadad. Jag är mycket nöjd med dem allihopa och jag tror faktiskt vi får ett bättre år i år än vi hade 2008. Jag förväntar mig en kanonsäsong.

Ny stjärna på gång

Lutfi Kolgjini har gjort sig känd som en mycket duktig unghästtränare. Varje år så får Kolgjini fram någon unghäststjärna och ska man tro Jägersrotränaren blir det samma visa i år igen.

– Jag tror det kommer fram någon stjärna ur min treåringskull. En häst som heter Flibustier har jag stora förhoppningar på. Den kommer bli bra senare i år, det är en kanonbra häst som har Viking Kronos (pappa till Going Kronos) som far.

Kommenterar sina stora stjärnor

Garland Kronos (sex år): Han har bara gått tryckvagn ett tag och går nu intervaller i backen och i skogen. Han känns väldigt löpsugen och har en intressant säsong framför sig.

Micro Mesh (fyra år): Är jättefin i träningen där han går intervaller. Han ska gå distansjobb på onsdag och planeras starta i slutet av mars.

Jimmy Weston (tre år): Han har genomgått hela sitt tuffa program och ska gå ett distansjobb nästa vecka. Det är en ruggigt bra häst som jag har stora förhoppningar på framöver.

Juggle Face (tre år): Går bara grundträning i tryckvagn och backe. Han kommer troligtvis starta i april.

Lou Kronos (fyra år): Är en häst jag har stora förväntningar på i år. Det känns som att det finns mycket utveckling i honom.

Lily Kronos (fyra år): Det är jättebra med henne. Hon lekte med Marshland i slutet av förra året och det är en riktigt bra häst.

”Mår som en prins”

I mitten av november 2008 lämnade kretsen kring Going Kronos beskedet att Going Kronos lägger tävlingsskorna på hyllan och istället blir avelshingst. Going Kronos var Lutfi Kolgjinis stora reklamhäst i flera år och vann i stort sett allt man kunde vinna som unghäst. Men Going Kronos vann aldrig något riktigt stort som äldre häst och blev inte den stora stjärna som många trodde han skulle bli.

– Jag kommer sakna honom som fan. Jag brukade alltid kolla ut över hans hage när jag var ute och körde andra hästar. Jag såg honom då springa i sin hage och leka så det är klart det blir tomt nu. Jag brukade gå ner och leka med honom i hagen och han blev som en kompis för mig. Även mina barn kommer sakna honom. De brukade vara med mig och leka med honom. Going Kronos är en fantastisk individ. Jag kommer sakna min kompis, sa Lutfi Kolgjini bara några dagar efter beskedet.

Hur mår Going Kronos nu?

– Han mår som en prins på Menhammar. Jag har inte hälsat på honom men Margareta Uggla hälsar på honom ofta och hon säger att han stortrivs. Han springer runt i sin hage och har det fint. Det gör mig väldigt glad att Going har det bra, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!