Här tar Westholms miljonsto revansch

TRAV

Efter floppen för en vecka sedan.

Här tar Jörgen Westholm och Annicka revansch på Nya Zeeland.

– Det är helt fantastiskt, säger Westholm till Trav365.

Jörgen Westholms storsatsning med Annicka på Nya Zeeland började med fiasko. I det första försöket till storloppet Inter Dominion slutade miljonstoet sexa efter ett passivt lopp, då kördes hästen av av Anthony Butt.

I det andra försöket, som körde förra fredagen, startade Annicka med Jörgen Westholm i vagnen och inför loppet var tränaren optimistisk. Men trots att Westholm kunde ta över ledningen enkelt hade Annicka ingenting att sätta emot över upploppet och slutade nia, långt efter vinnaren Let Me Thru som vrålspurtade till seger.

Tröstloppet

I och med förlusterna i försöken till storloppet missade Annicka den stora finalen med 1,2 miljoner kronor i förstapris. Därför fick Westholm nöja sig med att starta sin stjärna i tröstloppet consolation med 70 000 kronor i förstapris som kördes under fredagen – och där tog ekipaget revansch.

Förste svensk

Precis som senast tog Annicka hand om ledningen men den här gången valde Westholm att släppa ledningen efter en bit. Annicka såg sedan laddad och löpvillig ut i rygg på ledaren och när luckan kom in på upploppet kopplade Westholms häst direkt greppet och höll sedan farten bra hela vägen in i mål. När Annicka passerade mållinjen gjorde Westholm segergest och vinkade till publiken. I och med segern blev Westholm den förste svenske kusk som vunnit lopp på Nya Zeeland.

När Trav365 når Westholm efter loppet är han jublade glad.

– Vilken jävla stämning det är på det är stället, det är helt fantastiskt! Jag tänkte ge henne ett snällt lopp med tanke på förra veckan och det blev bra. Det var ingen fart på loppet men sista 500 metrarna måste gått otroligt fort.

”Otroligt mottagande”

Segern känns extra skön för Westholm efter floppen förra veckan.

– Det har varit olika saker som inte varit bra, men det har bara varit småsaker så vi valde att starta och i dag var hon mycket bättre. Det känns bra just nu med tanke på vilket otroligt mottagande vi fått här. Det är helt fantastiska människor här och hela mitt team har haft en bra vecka. Vi har brutit ihop och kommit igen och skötaren Lisa har gjort ett bra jobb med hästen. Jag kan vara den enda som gjort segergest i ett consolationlopp, men det bjuder jag på, säger Westholm.

Efter segern kommer Annicka bli kvar på Nya Zeeland och starta i flera lopp i maj. Kanske får vi se nya svenska framgångar då?…