Galna jakten på Elitloppsbiljetter

Foto: ALN
Intresset för Elitloppet är större än någonsin. Under måndagen släpptes biljetterna till Solvallas restauranger.
TRAV

I dag släpptes restaurangplatserna till Elitloppet 2011.

Intresset för storloppet är större än någonsin – på en halvtimme ringde hela 18 000 personer.

– Det är helt hysteriskt men jättekul, säger Kirsten Engström, evenemang- och sponsorchef på Solvalla.

Under måndagen släppte Solvalla restaurangplatserna till Elitloppet 2011. Genom att ringa till banan kan man boka en plats för att se storloppet sista helgen i maj på någon av Solvallas restauranger. Men det var inte det enklaste att komma fram då Solvalla blev helt nedringt av travfans.

”Största intresset”

Från klockan 9.00 kunde man boka en plats, men redan innan började folk att ringa till Solvalla.

– Mellan klockan 8.00 och 9.00 hade vi 780 stycken obesvarade samtal. Men totalt från klockan 8.00 i morse till klockan 10.55 har vi haft 44 421 samtalsförsök. Det är det största intresset vi har haft någon gång. Förra året hade vi 5 000 samtal den första timmen. Nu var det 18 730 samtal mellan klockan 9.00 och 9.30.

Inte försent

Men ännu är det inte försent att få en plats på någon av restaurangerna.

– Många vill gärna ha plats i restauranger. Vissa platser är fulla på söndagen, men det finns fortfarande platser kvar. Det låter mycket med 44 000 samtal, men det är alltså samtalsförsök. Det är inte besvarade samtal, utan några har suttit och ringt flera gånger. Det är inte fullt och när det är fullt tar vi emot och sätter upp folk på väntelista. De som har bokat ska ju betala inom ett visst antal dagar, så man ska ju inte ge upp. Sedan är det ju så att söndagen blir uppbokad fortare än lördagen, säger Kirsten Engström.