Franska stjärnans krav för komma till Sverige

Foto: Rapide Lebel med Eric Raffin segrade i Prix du Luxenbourg.
TRAV

Franska topphästen Rapide Lebel tog sjunde raka segern i söndags.

Nu är hästen aktuell för de svenska loppen Olympiatravet och Elitloppet.

– Jag har pratat med ägarna och de är sugna på Olympiatravet om man kan ordna resan dit, säger experten Anders Lindqvist till Vinnare V65 i TV4.

Rapide Lebel vann Prix du Luxembourg för två veckor sedan och i söndags slog hästen till igen och vann Prix de la Marne på Vincennes. Hästen joggade till en överlägsen seger och vinnartiden slutade på 1.12,7 över distansen 2 700 meter.

Frankrikeexperten och travtränaren Anders Lindqvist är imponerad av hästen.

– Det är ett monster. Det är en fantastisk häst och många spekulerar i vem aom är Frankrikes bästa häst. Är det Ready Cash eller Rapide Lebel, säger Anders Lindqvist till Vinnare V65 i TV4.

Världens bästa?

Frågan är om hästen kan utmana Maharajah eller Ready Cash som var tvåa respektive etta i Prix d'Amerique.

– Många här i Frankrike tror att det är världens bäst häst, men vi får hoppas att det kan avgöras.

Elitloppet och Olympiatravet

Hästen är valack och har inget avelsarbete som stör och därför kan en start i Sverige bli aktuell. Ägarna och tränaren ska vara intresserade av att starta hästen i Elitloppet och Olympiatravet.

– Kretsen kring hästen är väldigt intresserade, eftersom det inte finns så många lopp att välja på. De testade ifjol med Finlandia Ajo, men det fungerade inte riktigt bra. Nu får vi hoppas att de har lärt sig lite av det och att hästen är ett år äldre och klarar av resorna bättre. De kräver flygresa för att komma till Sverige. Hästen verkar inte inte klara av att resa långt. Skulle farbror Remy Nilson plocka fram plånboken är det inte omöjligt att vi kan snuva norrmännen. Först var det tänkt att hästen skulle start i Oslo Grand Prix, men även Olympiatravet hägrar. Jag har pratat med ägarna och de är sugna på Olympiatravet om man kan ordna resan dit. Tänk om vi kunde få både Ready Cash och Rapide Lebel i samma lopp, säger Lindqvist till TV4.

Enligt Anders Lindqvist kan Olympiatravet passa Ready Cash bättre än Elitloppet sista helgen i maj.

– Det är flygresa dit, loppet är 2 100 meter och det är ett lopp samma dag, säger han.