Experterna: Här är bästa spiken

TRAV

Trots misslyckandet senast – experterna litar på topphästen

Här är hästen som experterna spikar vid superjackpotten.

Trots galoppen senast litar experterna på Stefan Melanders Iceland.

– Han är den givna spiken, säger Micke Nybrink i dagens Sportbladet.

Elitloppsvinnaren Iceland jagar revansch vid onsdagens superjackpott på Solvalla. Hästen galopperade som favorit vid V75-tävlingarna på Solvalla.

Vid kvällens V64-lopp möter hästen bland annat Dan-Åke Olssons Harpers Joker.

”Han vinner”

Trots det misslyckande loppet senast går experterna ut och spikar hästen. Både Micke Nybrink och Patrik Fernlund väljer att spika hästen i Dagens bästa spel i Sportbladet.

– Iceland är den givna spiken när det är ­superjackpott på Solvalla i kväll. Han galopperade bort sig i starten senast men det får vi nog betrakta som ett litet olycksfall. Visst, han är inte idiotsäker bakom bilen men heller inte osäker. Motståndet är klent och det normala är att han vinner, skriver Micke Nybrink.

Tränaren är nöjd

Han får medhåll av Patrik Fernlund som även han litar på Iceland och har honom som dagens säkra.

– Iceland såg fin ut efter galoppen senast. Tränaren låter mycket nöjd med sin häst och trots att han riskerar svar om ledningen vinner han det här loppet. Behövs det vinner han från dödens, skriver Fernlund.

Utan skor?

Tränaren Stefan Melander ligger lågt om både chanserna och upplägget inför starten.

– Hästen verkar fin. Det verkar normalt med honom och han har inte gått något hårt sedan han galopperade senast. Så det ser okej ut allting. Kommer förmodligen gå utan skor fram. Huvudlag bestämmer jag på onsdag. Galoppen vet jag inte alls vad den berodde på. Har ­inte en aning. Han kan göra så där ibland. Allt känns i alla fall normalt efteråt. Hans chanser vet jag inget om, säger Stefan Melander i Sportbladets kuskintervjuer.

Lär mer om V64-hästarna i våra kuskintervjuer här.