”Iceland måste prestera i kväll”

Foto: Solvallas chef, Tore Fyrand, vill se Iceland prestera i kväll. Och han tror sig få se stjärnan vinna på V64.
TRAV

Iceland laddas mot att försvara titeln i Elitloppet.

Men för att göra det behöver han visa bättre form och göra ett bra lopp på Solvalla i kväll – det kräver banchefen Tore Fyrand.

– Han måste prestera, det han har gjort nu, det håller inte, säger han.

Det är inte långt kvar till Elitloppet. Sista söndagen i maj smäller det, då gör några av världens bästa hästar gör upp i det prestigefyllda loppet på Solvalla.

En av hästarna som laddas mot Sveriges största travlopp är fjolårsvinnaren Iceland, som tränas av Stefan ”Tarzan” Melander. I kväll startar hästen på Solvalla, när det är superjackpott på V64. Stjärnan blir stor favorit i den första avdelningen och blir många spelares spik i jakten på de 20 miljoner kronor som ligger i potten.

”Blir bättre och bättre”

En som kräver en bra insats av Iceland i kväll är Solvallas banchef Tore Fyrand. Han ska snart börja bjuda in hästar till miljonloppet och vill ha ett formbesked av Melanders kelgris.

– Melander har koll på vad han önskar och det är Elitloppet som är den stora önskan. Då måste Iceland prestera, det han har gjort nu, det håller inte, säger Fyrand.

– Han måste visa att han närmar sig toppformen och det tror jag. Han blir bättre och bättre och jag tror att han kommer visa det i kväll, fortsätter han.

Är det en bra V64-spik?

– Han måste visa att formen är bra så det är väl kvällens uppenbara spik.

Förra veckan lyckades ingen spelare pricka in sex rätt på spelformen. Så svårt blir det inte i kväll, enligt Tore Fyrand.

– Det blir inte så svårt som sist, det kan jag inte tänka mig. Då måste Iceland svika...