”Hästarna lugnar min vuxendamp”

TRAV

Robinsonprofilen Patric ”Lillen” Ericson var nära döden i en svår bilkrasch.

I kväll kan hans häst Alvena O'Hara ta andra raka segern på V64.

– Eftersom jag är lite stressig i livsstilen efter olyckan så är det skönt att koppla av med hästarna, säger Ericson.

Förra veckan vann Alvena O'Hara och Kajsa Frick ett V64-lopp på Solvalla och efter segern var det vild segerglädje hos hästens tränare Patric ”Lillen” Ericson. Den före detta Robinson-deltagaren var för fem år sedan livrädd för hästar men efter att han träffat kärleken i hästskötaren Sandra Sjöberg förändrades livet.

Nu är Ericson tränare till två travhästar och en av dessa är det sexåriga stoet Alvena O'Hara som Rommetränaren gjort succé med. Segern förra onsdagen chockade Ericson som hade stor show efter segern. I kväll startar Alvena O'Hara på Solvalla igen i V64-4 med 60 000 kronor i förstapris och tränaren tror på chans igen – men är glad över att hästen inte är favorit som förra gången.

– Det blev så jävla mycket ståhej senast så jag är glad att hon inte är omnämnd någonstans. Nu möter hon bättre motstånd och har ett halvdåligt läge, men hon är i så fin form att hon kan vinna ändå. Hon kommer definitivt vara med där framme om det löser sig. Men så länge hon är frisk och hel i morgon så är jag glad, säger ”Lillen”.

Ericsons flickvän, Sandra Sjöberg, jobbar som hästskötare hos Kajsa Frick vilket gör att Ericson tränar Alvena O'Hara själv.

– Jag har lärt mig så mycket under de senaste två åren att jag kör båda våra hästar själv. Som hästskötare har man inte så mycket kontakt med övriga livet så jag tränar hästarna själv vilket är himla kul, speciellt när man får en liten morot som nu. Pengarna är skitsamma men hästen mår så jäkla bra för dagen, hon är helt underbar hemma.

”Vuxendamp”

Patric ”Lillen” Ericson jobbar på sportanläggningen Lugnet i Falun. Travtränaren jobbar bara halvtid, på grund av en otäck bilolycka han var inblandad i 1989.

– Vi körde av vägen och jag satt i baksätet. Jag flög ur bilen och slog i skallen. Jag skadade skallen, vänsterfoten och lungorna. Efter olyckan blir jag trött fort, har minnessvårigheter och har dålig andningskapacitet. Men mitt största handikapp är att det inte syns. Folk blir mer eller mindre avundsjuka när jag är ute och kör häst, de ser inte när jag vilar. Skadorna är fastställda men de syns inte vilket är jobbigt. Jag skulle gärna jobba heltid men det går inte.

Vad betyder hästarna för dig?

– Jag har ingenting annat, det är så skönt att ta en skogstur på två mil och skingra tankarna och lugna ner sig lite. Eftersom jag är lite stressig i livsstilen efter olyckan så är det skönt att koppla av. Jag har vuxendamp brukar jag säga på skoj, säger Patric ”Lillen” Ericson till Trav365.