Tjuvens fräcka kupp – stal succékuskens bil

Foto: ALN
TRAV

Här är den fräcka stölden från succékusken.

Mitt under Åbys V5-tävlingar blev Kenneth Haugstads bil stulen.

– Jag fick en chock när bilen var borta, säger Haugstad.

Halmstadkusken Kenneth Haugstad, 33, har inlett 2011 på ett strålande sätt då han kört in 1.4 miljoner kronor på bara sex veckor . I lördags vann kusken ett V75-lopp på Solvalla med Frillan Filiokus och kusktalangen är stekhet för dagen. I torsdags körde Haugstad sex hästar på Åbytravet men tog ingen seger. När kusken skulle lämna Åbys stallbacke efter tävlingarna fick han en chock.

Polisanmält

Efter att 33-åringen bytt om upptäckte han att hans bilnycklar var borta. När han sedan gick ut till parkeringen där kuskarnas bilar är parkerade var bilen spårlöst borta. Någon hade stulit Haugstads bil, en Audi A6, där han bland annat hade telefon och plånbok.

– De hade varit in i omklädningsrummet och tagit nycklarna ur mitt skåp och åkt därifrån. Jag vet att Åby har kameror och jag hoppas de tar tag i det, jag har polisanmält allt och det blir dubbelt så mycket jobb då jag hade telefon och allt i bilen, säger Haugstad.

Hur reagerade du när bilen var borta?

– Man får en chock när man ska hämta bilen och den inte står där. Det är ett bevakat område, men det sitter ingen vakt när man åker ut. Men det är fräckt gjort, det måste vara någon som vet exakt vad jag byter om och så, säger Kenneth Haugstad till Trav365.