Chansen: Arrendera del av supergården

TRAV

Nu söker Julmyra Horse Center en ny arrendator.

De intresserade kan få ansvara för Sveriges största ridhus och travbanan på Julmyra.

– Det är flera personer med travanknytning som visat intresse, säger säger Håkan Matz, ordförande för Julmyra Horse Center.

Nu har du chansen att vara med och arrendera delar av en av Sveriges största hästanläggningar.

Julmyra Horse Center, mellan Uppsala och Heby, söker en hästintresserad person som vill vara med och arrendera ridhuset och även travbanan. Just nu bygger man Sveriges största ridhus på anläggningen. Sedan tidigare finns det en travbana, ridbana, galoppbana och backbana på området och möjlighet att både bo och ha sin häst på området. För tillfället håller bland annat travtränaren Björn Röcklinger till på Julmyra.

– Vi vill gärna ha aktiviteter och tävlingar i ridhuset och vi söker någon som är villig att driva verksamheten i ridhuset i samarbete med dem som håller till på Julmyra, säger Håkan Matz.

Dagträna på banan

Dessutom vill de gärna ha en person som kan vara med och ansvara för den 1 000 meter långa travbanan som har fyra spår.

– Vi får mycket frågor om man kan komma hit och träna hästar. Det är mycket travfolk runt i Heby och Sala och då har vi sagt att den mån de inte inverkar på dem som håller till på gården så går det bra att komma hit och träna. Man ska kunna dagträna på banan, säger Håkan Matz.

– Vi vill kunna ha dagskort på travbanan så att en amatörtränare i närheten kan åka hit och träna och vi ser fram emot att kunna arrangera provlopp. Men det gäller att kunna balansera så att det inte drabbar dem som är etablerade på banan. Men i dag är Björn Röcklinger i princip ensam på banan så det finns plats för fler hästar, säger han.

”Levande hästgård”

Man har nyligen lagt ut information på Julmyras hemsida att de söker en arrendator och det finns flera som visat intresse.

– Vi får se var vi träffar på rätt person som vill rätt saker och stämmer överens med vår allmänna tanke av av Julmyra. Det här ska bli en levande hästgård, säger han.

Fler tränare till Julmyra

De försöker även locka fler travtränare till gården.

– Vi har varit i kontakt med större travtränare och frågat om de är intresserade av att ha en filial här hos oss. Det är många som reser till mellan-Sverige för storloppen och för tävlingarna på Solvalla. I stället kunde de ha en mindre filial här och slippa resorna. Vi har fått bra gehör bland tränarna.

Hur mycket skulle det kosta att arrendera?

– Den uppgörelsen får vi göra med dem som kommer och arrenderar. De gör ett jobb åt oss och vi räknar med att få hjälp med bokningar av bland annat ridhuset. Det är tjänster och gentjänster, men det är klart att vi inte kommer att arrendera ut något helt gratis. Men i gengäld kommer vi köpa tjänster av den här personen som arrenderar.