Taktiken – så vann han 1,6 miljoner kr

Foto: Genidraget Robert Bergh bytte ut tredje invändigt mot rygg på ledaren. Det avgjorde Europaderbyt och gav segern värd 1,6 miljoner kronor.
TRAV

Han bytte ut tredje invändigt mot rygg på ledaren mitt i loppet.

Det genidraget gav Robert Bergh segern i Europaderbyt med Kadett C.D.

– Man såg vem som var kusken i loppet, det var Robert Bergh, sa Anders Malmrot i TV4 och hyllade den svenske stortränaren.

Robert Bergh är känd för att kunna ställa iordning sina hästar till viktiga uppgifter. I söndags bevisade stortränaren det återigen. Kadett C.D. dansade undan till enkel i Europaderbyt med 1,6 miljoner kronor i förstapris. Tränaren ryckte alla skor på hästen i försöker till storloppet vilket gav bra effekt. Självklart körde Bergh på samma balans i finalen vilket blev vinstgivande.

Snygg kuskinsats

Robert Bergh stog också för en mycket snygg kuskinsats på Avenches travbana i Schweiz. Han fick tredje invändigt i början av loppet. Något som Bergh inte var nöjd med. Ut på den första långsidan vred då tränaren på och speedade förbi Dominiek Locqueneux som körde Torgil.

– Det gick väldigt for där och han ville nog inte offra en speed på Torgil för att svara Kadett C.D, sa Anders Malmrot i TV4.

– Nu är Bergh där han ska vara, om än några längder efter Timoko, fortsatte han.

”Jag är nöjd”

Och visst var Bergh där han ville vara då. In på upploppet kunde Kadett C.D. ta sig ikapp, och förbi franske storfavoriten Timoko. Miljonsegern var ett faktum.

– Jag är nöjd över att jag kört ett par franska lopp. Jag gjorde den där manövern och bytte position med  Dominiek Locqueneux. Det hade jag nog inte gjort om jag inte hade kört på de där franska banorna, sa Bergh efter loppet.

Experten Anders Malmrot fyllde i:

– Man såg vem som var kusken i loppet, det var Robert Bergh.