Kometens varning: Har en miljonskräll

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-22

Troels Andersen.

För en vecka sedan blev han Årets komet och hyllades på hästgalan.

I dag kan 30-årige Troels Andersen vinna på V75.

– Jag blir inte jätteförvånad om han vinner, säger Andersen om sin skräll i V75-1.

Färske proffstränaren Troels Andersen hade ett fantastiskt fjolår då hans hästar vann 36 procent av loppen de ställde upp i. Totalt sprang Andersens hästar in 900 000 kronor under 2010 och på hästgalan i förra veckan fick Gävletränaren ta emot priset Årets komet. Ett pris han är stolt och tacksam över.

– Det var roligt och det känns bra. Det är klart att man blir stolt, det är bara en som får det varje år så det är stort, säger Andersen.

30-åringen har även inlett 2011 på ett mersmakande sätt och ska man tro Andersen kommer även detta år bli framgångsrikt.

– Kan jag matcha förra året är jag nöjd. Det var flyt med det mesta förra året och hästarna var friska och det var sällan strul i loppet utan det rullade på jäkligt bra. Jag fick in bra hästar i slutet av året och de som kommer och frågar om boxplats nu har hästar som håller lite bättre klass, de har lite bättre stammar och det måste man vara noga med. Jag vill inte hålla på med vilket skit som helst, det håller inte 2011. Man får inte göra det för svårt för sig själv. Jag kan sortera lite nu, och det är väldigt tacksamt.

”Känns otroligt fin”

På lördag kan Andersen ta årets första storseger då hans Highlight Brizard startar i V75-1 på Bergsåker. Hästen har lottats till spår åtta bakom bilen men trots det tror tränaren, och kusken, på lite segerchans.

– Han känns otroligt fin i jobben, pigg och fin. Det är lite synd på spåret men det här motståndet är inte värre mot det han mötte senast. Vi får väl försöka köra sista 5-600 metrarna.

Ska han streckas?

– Med tanke på spåret krävs det tur och flax, han kanske kan plocka lite pengar.

Men för de som söker miljonskrällar, kan han inte vara en sådan?

– Som han känns nu blir jag inte jätteförvånad om han skulle vinna, ska han vinna något V75-lopp i år kanske det är det här. Men det blir nog svårt. Vi får prova i alla fall, säger Troels Andersen till Trav365.