Stjärnan i blåsväder – fast i dopningstest

Av: Madeleine Brohlin, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: AP SCANPIX SWEDEN
Jockeyn Frankie Dettori bjuder på show i England.

Världsstjärnan och toppjockeyn Frankie Dettori är i blåsväder.

Idrottsmannen har åkt fast i ett dopningstest och nu riskerar han avstängning.

Enligt uppgifter i media handlar det om kokain – som ska göra att han håller vikten och dämpar aptiten.

Frankie Dettori, 41, är en av Englands mest välkända och meriterade jockey. Nu har stjärnan drabbats av negativa rubriker efter att ha lämnat ett positivt dopningstest under tävlingar i Frankrike i mitten av september. Vilken substans det handlar om är ännu oklart, men enligt flera tidningar ska det handla om kokain som ska göra att stjärnan håller vikten.

Nästa vecka ska Dettori höras i frågan av en kommitté från det franska galoppförbundet, skulle han fällas riskerar han en lång avstängning.

Jockeyn Kieran Fallon testade positivt för kokain under 2006 – då blev straffet sex månaders avstängning, skriver dailymail.co.uk

”Handlade inte om att gå ner i vikt”

Det här är inte första gången som Dettori är i blåsväder på grund av droger. 1993 åkte han fast för innehav av kokain i samband med en fotbollsmatch. Då fick han en varning.

– Det handlade inte om att gå ner i vikt. Det handlade om att ha roligt, sa han efter händelsen.

På tävlingsbanan anses han vara en av världens främsta och har vunnit fler än 500 storlopp under sin karriär. Han är även känd för att vara en showman då han ofta bjuder på härliga segergester när han vunnit lopp.

Publicerad: