Miljardärens oväntade skräll i E3-finalen

TRAV

Rune Anderssons Mellby Briolett vann storlopp i femte starten

Årets första storlopp för de treåriga stona gick till Roger Walmann-tränade Mellby Briolett. Treårsstoet med Going Kronos som pappa och som ägs av miljardären Rune Andersson spurtade till säker seger och vann 800 000 kronor.

— Det är tillfredställande att man har yrkeskunskap och mod att satsa på att vinna, sa Roger Walmann efter segern.

Det var upplagt för en duell mellan Denim Boko och D'One i E3-finalen för ston och länge såg det ut att stå mellan dessa hästar när Denim Boko tog hand om ledningen och fick D'One utvändigt.

Första varvet gick på 1,14,5 och i kön satt Johan Untersteiner med skrällen Mellby Briolett och avvaktade med attacken.

In på upploppet hade D'One knäckt favoriten Denim Boko och hade grepp om loppet en kort stund men längst ut kom stallkamraten flygandes och kunde enkelt ta sig förbi till slut och Rune Andersson som satsar hårt på travsporten kunde räkna in segerchecken på 800 000 kronor efter segern.

— Det är de här loppen man vill vinna och det är bara tacka att man får chansen. Vi ryckte skorna och satt på bike och det gick ju bra. Man måste våga chansa för att vinna och det gjorde vi idag och det gick vägen. Redan från start fick vi rygg på Jorma Kontio och tempot var bra och det kändes väldigt bra 300 meter kvar. De började köra lite där framme på sina hästar och jag hade mycket kvar att köra med. Det kändes ruggigt bra när jag vred på till slut. Det kan inte bli bättre, jublade Johan Untersteiner efter storsegern.

”Man måste våga att förlora”

Hästens tränare Roger Walmann var väldigt glad efter segern och framförallt för att han vågade göra de utrustningsändringar som kan ha hjälpt till seger. Man ryckte skorna och satte på jänkarvagn för första gången och det blev önskad effekt.

— Det är tillsfredställande att man har yrkeskunskap och mod att satsa på att vinna. För att bli en bra idrottsman och tränare måste man våga att förlora, sa Roger Walmann i TV4.

Toppdag för Johan

Johan Untersteiner hade en väldigt bra dag på jobbet då han även vann gulddivisionen med Johan Lejon-tränade Deuxieme Picsous som efter en vass avslutning kunde ta sig förbi storfavoriten Nahar.

Tvåa i E3-finalen för ston var Backfire och trea D'One.