”Ingen kan rubba honom från den positionen”

Expertens DD-tips – måndag 5 februari

Foto: KANAL75
Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Axevalla, måndag 5 februari.

Spelstopp V64 19.30

Spelstopp DD 20.56

TV4 Sport 22.00

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 5–7–9–2–1–8–4–12–3–11–6–10.

Kommentar: Det här är egentligen ett ganska öppet lopp, såtillvida att hästarna känns ganska jämna, men då Smokey Herman ser ut att kunna nå ledningen tror vi inte att någon kan rubba honom från den positionen. Skulle däremot någon (Misty Marke är väl i så fall den hästen) få för sig att svara är Herman sårbar. Vi tror inte att någon svarar.

DD-2

Rankning: 7–6–11–1–2–8–4–3–9–10–5.

Kommentar: Favoriterna Dealwithakiss och Tahays Blue Amber är starka. Det som kanske talar emot dom är att ingen­ av dom är speciellt startsnabb, båda lär hamna en bit bak från början. Å andra sidan är båda starka nog att mäkta med ett offensivt upplägg där dom tidigt kan förbättra sina positioner om det skulle bli uppullat. Skulle dom däremot bli kvar i kön för länge kan många av konkurrenterna komma att utmana om segern. Una Blessed är lika bra som de två förstarankade. Efter en febersläng kan dock formen vara sämre.

DD-systemet – 2 rader

DD-1: 5 Smokey Herman.

DD-2: 7–6.

Vem tar spets?

DD-1: Smokey Herman ganska tidigt, om inte omgående.

DD-2: Bellflower är snabb ut, kan ställa till det för de invändiga hästar, främst Bowling Karma, som kan tänkas vilja prova i ledningen. Bellflower släpper, Yrsa Brick kan tänkas vara framme och prova att få överta. Annars kanske Helena Klipp? Men ska vi ändå gissa tror vi att Bowling Karma håller ut de andra, och att hon mycket väl kan vara sugen på att behålla ledningen.

! Statistikvinnarna

DD-1: Asafa.

DD-2: Una Blessed.

ARTIKELN HANDLAR OM