Sportbladets V65-tips

Publicerad:

Expertens spikar och drag.

Här är Sportbladets tips till dagens V65-tävlingar.

Loppen avgörs på Hagmyren.

V65-1

Rankning: 5–3–10–1–9–8–7–4–6–2.

Kommentar: Världens bästa kallblod Hallsta Lotus visar upp sig och därmed är förstås spiken given. Han har vunnit alla sina nio starter i år och möter här ett gäng som han normalt slår alla dagar i veckan och i sömnen. Även om det finns ett par mycket kapabla hästar med förstås. Men är Hallsta Lotus frisk så vinner han om han så skulle trava bak- och fram. Skulle det hända något kan Feseth Lynet vinna som är en mycket bra häst.

V65-2

Rankning: 1–11–10–12–6–9–8–5–4–3–7–2.

Kommentar: American Idol var jättefin vid segern senast då han vann överlägset. Har fått perfekta förutsättningar här med innerspår då han är snabb ut. Det lär bli full laddning från början och lyckas hästen hålla ledningen blir han svårslagen. Todays Butterfly satt fast med krafter kvar senast och har innan dess varit ute i lite halvtuffa sällskap. Stämmer det med tempo och positioner ifrån ett krångligt läge här så kan hon mycket väl dyka upp i segerstriden.

V65-3

Rankning: 7–5–1–8–6–4–3–2.

Kommentar: Månprinsen A.M. har sett kanonfin ut vid segrarna och senast avgjorde han åkandes sedan värsta hotet galopperat in på upploppet. Dubbla tillägg igen, men det är litet fält och normalt har han mycket bra chans. Värt att notera är dock att Hulte Magnus fortfarande inte hade sett slaget som förlorat när han galopperade vid upploppets början senast mot Månprinsen A.M. Han såg ut att ha krafter kvar då och nu står hästen 20 meter bättre till än förra gången. Skö ter han sig hela vägen nu är det inte omöjligt att han kan räcka. Lumi Hessu har varit bra i Finland på slutet och är värd en varning här.

V65-4

Rankning: 6–9–11–2–12–3–5–8–1–10–4–7.

Kommentar: Nordvanja har inte startat sedan i mitten av maj, även om hon gick ett montékval för en månad sedan. Det är en segerrik dam och hon är klart bästa hästen i fältet. Felfri borde det vara bra chans, även om formen är aningen svårbedömd. Sonett Mobac är jämn och säker och har gått bra ifrån tillägg varje gång på slutet. Vinner inte så ofta, men kanske kan mopsa upp sig här?

V65-5

Rankning: 5–1–9–6–8–2–7–3–4.

Kommentar: Occhione Jet gjorde en läcker debut för Stig H

Johansson senast. Han avslutade 1.11 sista varvet och flög fram över upploppet till seger. Hästen hade inte­ startat­ på tre månader inför den starten och lär knappast vara­ sämre­ med loppet­ i kroppen. Är snabb ut bakom bilen­ och är förstås en het segerkandidat igen. Vincennes leker man dock inte med hur som helst. Den vindsnabba damen har varit kanonfin i år och tagit två raka lätta spetssegrar. Är snabb ifrån start, men frågan är om hon kan svara­ Occhione Jet den första biten om han trycks av ordentligt. Ska givetvis räknas tidigt hursomhelst. On Track Piraten är en jättefin treåring som har varit ute i stenhårda sällskap i år och ännu inte vunnit. Senast spurtade han bra i skymundan i en snabb avslutning och får han smyga med här är han inte­ ofarlig.

V65-6

Rankning: 7–1–2–9–3–4–5–6–12–10–11–8.

Kommentar: You Bet Hornline har verkligen hittat toppformen och sett lysande ut i två raka. Senast hade han uppvisning och försvann ifrån till en överlägsen seger. Har spår långt ut på vingen och det är väl det som kanske kan ställa­ till det. Men det skulle inte förvåna om Bergh kör offensivt då hästen kan öppna snabbt. Mycket bra chans om han kommer­ till. El Sueco har annars fått ett kanonläge då han är snabb ut. Kan han försvara innerspåret kan han bli svår att plocka ner. Var senast tvåa ifrån dödens bakom Yuopie och har varit struken en gång efteråt. Därför lite svårbedömd liksom­ Hard Livin som gör årsdebut. Det är dock en mycket kapabel häst som dessutom är blxitsnabb ut.

Publicerad: