Vännen om Lindmark: ”Han gav aldrig upp”

1 av 2 | Foto: Stig Lindmark.
TRAV

I tusentals lopp på iskalla Norrlandsbanor kämpade travtränarna Stig Lindmark och Anders Lindqvist mot varandra.

På banan var de bittra fiender – men vid sidan av blev de med åren goda vänner.

Här skriver Anders Lindqvist själv om sorgen och saknaden efter sin vän.

”Nyheten om att Stig Lindmark lämnat oss kommer som en chock för mig trots att jag vetat om hur illa det varit med hans hälsa efter trafikolyckan han råkade ut för i juli. För Stig Lindmark var kollegan som aldrig gav upp. Jag har genom åren träffat tusentals kollegor runt om i världen men ingen, jag betonar ingen, var i närheten av att ha den vinnarinstinkten Stig hade.

Vi tävlade mot varandra i tusentals lopp och även om vi med åren blev mycket goda vänner så var det inget man hade fördel av i loppen. I loppen hade Stig inga vänner - han skulle bara vinna. Hur slagen man än tyckte han var i loppen fick han sina hästar att ta fram samma vilja som han själv hade.

Den sortens hästkarlar som Stig Lindmark föds inte så många av numera och jag är stolt och glad att jag lärde känna denna man. Ingen häst tyckes för svår för honom och de flesta av hans 3 190 segrar tog också den svåra vägen.

En man med ett generöst hjärta har lämnat oss och jag kommer aldrig att glömma honom för han var dessutom en mycket fin kompis”.

Grosbois

Anders Lindqvist