Sportbladets V86-tips

TRAV

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Tre streck.

Tipsettan

Gossip’s Winner ­svarade för en ­mycket stark insats senast. Det var den typen av lopp som man kan frukta sitter i benen bara en vecka senare men vi kan ändå inte ge tipset till någon annan.

Motbuden

Hur vi än vrider och vänder på det hela har vi svårt att hitta något scenario där någon annan än de tre vi streckar vinner. Nantucket hade en omöjligt uppgift senast, den här ser mycket bättre ut. Inhibited var nära att hålla undan senast och skulle han lite lättvindigare nå ledningen nu kan han mycket väl hålla undan.

Skrällbudet

Quantum Winner kan hitta ner till plankan och få den smygare han behöver.

Spetsbudet

När 500-meterspålen passeras är det antingen med Inhibited eller Gossip’s Winner i ledningen.

! Statistik­vinnaren

Nantucket.

V86-2

Loppet

Två bra från samma stall ställer de andra offside?

Tipsettan

Handler gjorde en stark insats i ett Derby­kval förra tisdagen men den ändade i en upploppsgalopp, det var en trolig fjärdeplats som gick upp i rök. Nu är det ett helt annat motstånd och Handler borde om han får det att stämma kunna vinna från de flesta positioner.

Motbuden

Handlers stallkamrat Belize Boko är det ingen som tar en längd på. Hon satt fast i ett kval till Stoderbyt senast och den här gången är det nog knappast aktuellt att släppa ledningen – till någon annan än Handler? Spets eller rygg ledaren, Belize Boko har chans från båda positionerna.

Skrällbudet

Magnificent Match är en av de bättre hästarna.

Spetsbudet

Belize Boko eller Handler, troligen den senare om han går felfritt.

! Statistik­vinnaren

Handler.

V86-3

Loppet

Bra spellopp.

Tipsettan

1 640 meter och ­flera av de bättre ­hästarna har dåliga spår – det gör loppet öppet. Manstone’s Classic har tre raka segrar, och med tanke på det och att han kommer från Stefan Melanders stall känns det dumt att gå emot honom.

Motbuden

Chase Dreamcatcher är en bra spurtare som har en bra startrygg i form av Västerbo My Madame som också är ett givet bud. Mr Cantab gick plikt­skyldigt undan från ­ledningen senast. Intrycket var ­inte så imponerande, å ­andra ­sidan sträckte han på sig när konkurrenterna ut­manade sista biten. Men spåret nu?

Skrällbudet

Blir Lord of the Star fortsatt borglömd av spelarna trots att nu har ett bra spår?

Spetsbudet

Öppen spetsstrid, läge för utdragen körning?

! Statistik­vinnaren

Manstone’s Classic.

V86-4

Loppet

Bra lopp – öppet.

Tipsettan

Det har inte gnistrat om toppstoet Angie Boko på slutet men på grundklass förtjänar hon tipset, om ­formen infinner sig krossar hon allt.

Motbuden

Inte helt lätt att dra strecket, vi tog åtta.

Skrällbudet

Välj … Southwind T.?

Spetsbudet

Nummer 6, trots att 1 och 2 också kan öppna?

! Statistik­vinnaren

Angie Boko.

V86-5

Loppet

Aldrig tråkigt med lopp över 2 640 meter och längre.

Tipsettan

Quicksilver var över­lägsen senast och verkar trivas väldigt bra ihop med Örjan Kihlström. Distansen är nog bara till hans fördel.

Motbuden

Beckman gör debut för Åke Svanstedt och det känns förstås mycket spännande. Thai Goldie levererar nästan varje gång. Odd ­Fellow har formen på topp. Läget är inte bra men betyder inte lika mycket som om distansen hade varit kortare. Middle East får sällan till det fullt ut men duger ­absolut i den här konkurrensen om han skulle få till det. Man kan faktiskt betala för alla och få lön för ­mödan. Vi väljer dock att plocka bort fyra hästar.

Skrällbudet

Kouros Broline. Kapaciteten är det inga fel på och nu verkar formen vara på väg igen.

Spetsbudet

Kouros Broline, om kusken känner för att ladda.

! Statistik­vinnaren

Thai Goldie.

V86-6

Loppet

Mycket ojämnt lopp.

Tipsettan

Eleanor Rigby är jättefin, får hon vara fräsch kommer hon nog att ta sjumilakliv genom klasserna. Efter strykningen av Gri Di S.J. hittar vi inga hinder på vägen mot seger och det här känns som ett klockrent singelstreck.

Motbuden

Ska vi spekulera i vinst för någon annan häst får vi nästan förutsätta att Eleanor Rigby har blivit struken, eller är sjuk eller galopperar. I så fall är det här ett mycket öppet och profillöst lopp som man bör överväga att helgardera.

Skrällbudet

Önars Gert är en av få hästar som visat både form och kunnande. Bakspår är alltid ett minus men de flesta av de här är nog rundningsmärken i jakten på vårt singelstreck.

Spetsbudet

Eleanor Rigby.

! Statistik­vinnaren

Eleanor Rigby.

V86-7

Loppet

Dansar Disco på lätta fötter igen?

Tipsettan

Dicso A.E. hade vi ­stora förväntningar på inför säsongen och ­senast levde han upp till dem med råge när han vann på 11,8 full distans. Om han är

i samma form igen är det svårt att se någon annan vinna.

Motbuden

Efter en lång stunds funderande valde vi att gardera. Kash’s Cantab trivs bäst i spets och slipper han att få Disco A.E. över sig alltför tidigt kanske han kan hålla hela ­vägen. Staro Foot Loose gör debut i ny regi. Var struken ­inför en tilltänkt start i den nya regin för tre veckor ­sedan och har inte startat på ett par månader men vi tror ändå att han är väl förberedd.

Skrällbudet

Angelo var på gång men galoppen senast kan ha frestat på spelarnas tålamod.

Spetsbudet

Kash’s Cantab. Körs där eller släpper till Disco A.E..

! Statistik­vinnaren

Listas Rafiki.

V86-8

Loppet

Tre hästar höjer sig – vi väljer att spika – övriga får ses som skrällbud.

Tipsettan

Mellby Apollo kan avgöra eller förlora det här loppet i starten. Om han håller ledningen, vilket vi tror att han gör, är det toppchans att han leder runt om. Men näst senast, när han laddades, slog han i vagnen och galopperade när han avgjort spetsstriden. Borde dock inte ske igen.

Motbuden

Casanova Boko har klivit fram som en av kullens bästa hästar i de senaste starterna. Julle har inte fått testa mot de allra värsta ännu men utstrålningen han visade vid de tre första segrarna fick oss att tro att han kan vara den allra bäste i kullen. Upp till bevis nu.

Skrällbudet

Razzo Rosso Doc borde kunna gilla distansen.

Spetsbudet

Mellby Apollo. Annars öppet.

! Statistik­vinnaren

Julle.