Skrällen som ska förstöra travfesten

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: KANAL75

TRAV

Han möter stjärnhästar som Prince Tagg, Yield Boko och Nu Pagadi.

Då ska Crown Kemp, elva år, förstöra V86-festen på Solvalla.

–  Stämmer det tycker jag inte att han ska avskrivas, säger skötaren Anders Hesselgren.

I kvällens första V86-avdelning, Kentucky Fibbers-lopp, gör flera intressanta hästar årsdebut. Stjärnor som Prince Tagg, Yield Boko och Nu Pagadi ska återigen tjusa den svenska travpubliken och hästarna blir hårt anlitade av spelarna. I nuläget är Prince Tagg favorit men en som tror sig kunna utmana de meriterade hästarna är Anders Hesselgren som tränar och sköter om elvaårige Crown Kemp.

”Bara seglar fram”

Hästen var i den senaste starten tvåa i ett lopp på Örebrotravet, och nu tror Hesselgren på vinstchans på V86. Skötaren hyllar sin häst i träningsjobben – och skulle Crown Kemp vinna ordnar han ett stort korsdrag bland kupongerna.

– Crown Kemp tyckte jag var lite för fin lite för tidigt. Men så fin som han är nu... Jäklar! Han bara seglar fram i jobben. Jag tror att Jennifer kryper ner i rygg på Timetosaygoodbye direkt. Det lutar väl åt att Lennartsson kör i ledningen. Sedan är det andra bra hästar med men det är bara bra för då hålls tempot uppe. Det är melodin. Stämmer det tycker jag inte att han ska avskrivas, säger Anders Hesselgren i Sportbladets kuskintervjuer.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!