MONSTER MATCHEN

Foto: Commander Crowe, Rapide Lebel och Ready Cash möts på söndag i Belgien.
TRAV

Här är superloppet som får trav-Europa att febra.

Commander Crowe, Ready Cash och Rapide Lebel i ett drömmöte på söndag.

– Det är alltid kul att mäta krafterna med de bästa, säger Commander Crowes ägare Calle Wihlborg till Trav365.

Världens tre bästa äldsta hästar under 2012 Commander Crowe, Ready Cash och Rapide Lebel har aldrig mötts i ett och samma lopp tidigare.

På söndag blir drömloppet verklighet – och de tre superstjärnorna möts i Mons i Belgien.

Grand Prix de Wallonie körs över 2300 meter och förstapriset är 90 000 euro.

Ready Cash gjorde nyligen en fin comeback och spurtade som en raket efter att ha körts försiktigt. Rapide Lebel har varvat toppinsatser med rena fiaskon.

”Det talar för Commander Crowe”

Men har de franskfödda stjärnorna verkligen någon chans mot Commander Crowe som gjorde tidernas travlopp i Hugo Åbergs Memorial för en vecka sedan?

– Det är alltid kul med en sån här matchning och mäta krafterna med de bästa. Jag trodde att mötet skulle bli av på Solvalla senare i höst, men nu verkar det bli därnere, säger ägaren till Commander Crowe, Calle Wihlborg.

– Vi hade fått indikationer att Ready Cash skulle välja ett annat lopp, men nu verkar det som att de har ångrat sig. Fransmännen är förtvivlade, de har försökt att få till den här duellen i Frankrike, men nu blir det i Belgien.

Hur tror du att det går?

– Det är svårt att spekulera i vem som kommer vinna. De tre hästarna vill ha olika upplägg på loppen, det blir garanterat sevärt. Det som talar för Commander Crowe är att han har bevisad toppform. De har inte Rapide Lebel och Ready Cash, och det ska vi nog vara glada över. Det ska bli kul att åka ner där, säger Wihlborg.

– Man ska inte förkasta 90 000 euro, men det känns lite snopet att det är nästan den minsta prissumman i år som Commander springer om, då möter han såna här superdjur. Men så är travet och det ska som sagt blir riktigt intressant att åka ner och se det här.

I fjol vann Rapide Lebell Grand Prix de Wallonie och försöker försvara titeln mot världens två bästa hästar.