Samtalet från vännen: Vunnit 1,5 miljoner kr

avMadeleine Brohlin, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Lars vinner stort på travet med kollegorna – berättar om framgångarna

Lars Ihrner har fått med sig kollegorna på att spela trav. I våras drog de in den största vinsten hittills på 1,5 miljoner kronor.

Bara i år har kollegorna på MKS Projekt spelat in två stora travvinster tillsammans.

Den största kom i våras – då Lars Ihrner blev uppringd av arbetskamraten efter att de vunnit närmre en 1,5 miljoner kronor på V75.

– Det var ett bra tillskott i plånboken, säger han.

Arbetskollegorna hos MKS Projekt har fått hämta ut extra-pengar i år. Vid sidan av jobbet har vännerna dragit igång ett andelsbolag tillsammans på sajten V75 Tillsammans – ett initiativ som har gett rejält klirr i kassan.

– Vi är ett gäng från ett projektledningsföretag. Vi tar bland annat jobb åt Trafikverket och Banverket, berättar Lars Ihrner som är lagledare i gänget.

Gått rejält plus

I år har kollegorna gått plus med 50 000 kronor per andel och det har trillat in två större vinster.

– Vi hade en vinst när sju rätt gav 487 000 kronor och vi fick över en halv miljon kronor att dela på. Det blev 19 000 kronor per andel.

– I våras hade vi en ny storvinst. Då gav sju rätt 1,3 miljoner kronor. Vi fick närmare 1,5 miljoner kronor med sexor och femmor. Det blev 35 000 kronor per andel, säger han.

Hur minns du den omgången när ni drog in miljonvinsten?

– Jag var bortrest och jag blev uppringd klockan tio på kvällen när jag var på väg hem. Jag fick veta att vi hade vunnit stora pengar och att varje andel gett 35 000 kronor. Jag hade fyra andelar, så jag fick 140 000 kronor. Det var ett bra tillskott i plånboken, säger han.

”Var ett jäkla jobb”

Gänget har ett rullande schema så de turas om att göra V75-systemen varje lördag.

– Vi är 17-18 stycken så det är inte så många gånger per år som varje person tippar.

Och Lars gillar upplägget med V75 Tillsammans – tack vare sidan har de blivit mycket enklare för kollegorna att spela ihop.

– Det här är en riktig succé från ATG – att de drog igång det här. Det är så lätt att administrera. I början, innan sidan fanns, var det ett jäkla jobb att administrera pengar fram och tillbaka.

Vad säger alla nu när det gått så bra?

– De tycker att det är väldigt kul, från början hade folk två eller tre andelar. Nu sista åren har folk ännu fler andelar, kanske fem eller sex stycken, säger han.

Publicerad: