– Jag kommer få behålla licensen

TRAV

Lyckat möte med Norska Travförbundet för travtränaren Frode Hamre

Frode Hamre får behålla sin licens.

Det klargjordes tidigare under torsdagen då Frode varit på möte med DNT, Det Norska Travsällskapet.

– Det känns skönt, säger Frode Hamre till Trav365.

Det var den 10 mars som det började storma kring bröderna Frode och Atle Hamre.

Atle Hamre är efter sina utpressningshistorier avstängd från Norsk Travsport på livstid och får inte ens besöka en travbana som publik.

När Frode befann sig på semester i Thailand hade Atle hjälpt Frodes personal att köra snabbjobb inne på Jarlsberg travbana.

Det skulle han inte gjort.

Personal på Jarlsberg fotograferade och dokumenterade Atles överträdelse och Frode hotades med att få indragen licens.

Under torsdagen avgjordes ärendet i ett krismöte hos Det Norska Travsällskapet.

”Man funderade”

– Jag har alldeles nyss avslutat mötet med DNT (Det Norska Travsällskapet) och det här får inga konsekvenser, de kommer inte att ta min licens. Jag kommer att träna häst och köra häst precis som vanligt, säger Frode Hamre till Trav365.

Hur känns det?

– Det känns skönt, det är klart att man funderade och tänkte innan mötet vad som kunde hända, och om de skulle ta min licens. Jag hade föraningar att det skulle sluta som det gjorde, och det var skönt att det gjorde det.

Vad sades på mötet?

– De (DNT) poängterade att det inte skulle inträffa igen, då skulle det sändas till domstolskommitten och eventuella bestraffningar skulle vänta mig.

”Finns lagar”

Trav365 var den första svenska tidning att skriva om detta, och direkt fick Frode Hamre medhåll från de svenska proffstränarna Lutfi Kolgjini och Stig H Johansson. Kolgjini gick till angrepp och tyckte det var en galen soppa.

– Man kan inte göra så, det finns ju för fan lagar, dundrade Kolgjini till Trav365.

Kommer Atle Hamre träna dina hästar inne på en travbana igen?

– Nej, det kommer han inte att göra, det kommer inte att hända med tanke på att jag kan få problem då och det får inte ske igen. Jag tycker det är synd att Atle inte kan få hjälpa till att träna mina hästar, men det finns ett regelverk och det är bara att gilla läget och nu får det vara nog med det.

”Irriterar mig”

Hur var stämningen på mötet?

– Det var inga obehagliga toner, vi pratade igenom vad som hade hänt och vad som kunde ske. Nu har vi klarat upp detta, och jag kommer träna hästar och köra hästar precis som vanligt. Det som irriterat mig kring den här händelsen är hur Öystein Dale, vd:n på Jarlsberg travbana, hanterat den här situationen.

Hur menar du?

– Jag har inte mycket över för honom efter det som har hänt, det var han som sprang runt och tog fotografierna på Atle och han uttalade sig också i media om att jag riskerade min licens, vilket han inte har någonting med att göra.

Hur kommer det fungera nu, Jarlsberg är ju din hemmabana?

– Ja, det är sant, men jag kommer driva min verksamhet som vanligt och är inte i behov av att vara i bra kontakt med honom, avslutar Frode Hamre.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav