Jag fattar ingenting om han torskar här

TRAV

Spika aldrig från bakspår på 1 640 meter, bla, bla, bla ...

Har ni hört den mossiga regeln?

Inte jag heller, Sebastian Sund kör i åttor till vinst.

Fyra grader varmt och lite molnigt efter en natt med minusgrader. Så ser prognosen ut för Bergsåker i morgon. Tipset är därför valfri balans. Minijackpotten från i söndags är mest lite socker på toppen och inte så mycket att hetsa upp sig för.

✔  V75-1: Tre bra hästar gör upp och eftersom det är lång distans spelar inte spåren lika stor roll. Aristocat Boko tog emot Rocket Zet senast och var strålande, jag vill påstå att han var bättre än någonsin. On Hold är inte det ännu men formen är på gång och det innebär att han är med och slåss, 2 640 är ett gigantiskt plus. Queasy kan vara den som körs till ledningen och där kommer han att slåss ändå hem.

Jag streckar även gamle Kung Töll. Han är i stort sett av en annan ras eller från en annan tid men formen är lysande. Kan verkligen en gammal flakmoppe hänga med?  

Riskabel spik

✔  V75-2: Att spika Quick on the Draw är ungefär lika riskabelt som att ragga upp en notorisk yxmördare för ett engångsligg. Hon kan vara överlägsen men det är ingen som höjer på ögonbrynen om vår lördag tar slut där och då i så fall. Jag stormvarnar för Tequila Palema som såg fantastiskt fint ut senast. Hon galopperade i starten och joggade sedan ikapp och med in i mål i en stil som sa allt. Felfri segerstrider hon. Caddie Heart svek i Bergh-debuten men nu kan det bli barfota bak, vilket betyder 20–30 meter.

✔  V75-3: Tunn guldsoppa utan spik, även om det ligger nära till hands att Francais du Gull leder runt om. Det är ju inte precis ”The Warriors” han möter. Rocky Winner får ta dödens sista 1 000 och försöka knäcka honom medan Kaka A.T. kan göra en Kash’s Cantab, smyga med i rygg och spurta förbi.

✔  V75-4: Så bra som Västerbo Carrera varit på slutet så måste det bli spik. Han är inte världens mest stilfulla, springer och slänger lite med benen, men det är en hårding som får jobbet gjort. Näst senast var han kanonbra, bara försvann i ledningen och senast avslutade han mycket starkt. Nu kanske han rent av kan tävla sommarskodd.

Humörhäst

✔  V75-5: Lesja Kongen vann på Solvalla i söndags och var förbannat bra. Jag gillade hästen. För den lilla lappen är han en spik. På stora blir det gardering och om vi ska lyfta fram en rolig hamnar jag på Nebbenes Jahn.

Hästen är knepig som fasen, ibland vill han knappt röra på sig men när han är på humör kan han slå vem som helst.

Allt är preppat inför det här loppet, kranarna står på max och hästen är perfekt att slå ur underläge med.

✔  V75-6: Fint lopp och jag måste varna för Super Ariel. Minns ni när hon åt upp och sket ut Trailing Edge från dödens på V86 i höstas? Då var hon grym. Nu är det samma bana, samma balans och samma sulky. Dessutom har hon ett lopp i kroppen efter vila. Hos mig ringer ”låna av hyrespengarna och lira rubbet-klockan”.

✔  V75-7: Sebastian Sund har bakspår på 1 640 meter och alla smartskallar säger att det inte går, att man spikar inte såna. Jag fattar ingenting om han torskar. 

Helgens tips

1. 3 Tequila Palema (Bergsåker, V75-2)

Såg underbar ut senast. Måste med på alla lappar.

2. 3 Super Ariel (Bergsåker, V75-6)

Lopp i kroppen. Barfota nu – roliga V75-skrällen.

3. 6 Nebbenes Jahn (Bergsåker, V75-5)

Egensinnig men blixtsnabb. Kan slå till. Rysare.

Micke Nybrinks chanssystem

V75-1: 10–3–7–9 (res 6–2)

V75-2: 3–7–2–5 (res 4–1)

V75-3: 4–7–2 (res 5–3)

V75-4: 3 Västerbo Carrera (res 4–12)

V75-5: 5–4–7–10–15–14–6 (res 3–2)

V75-6: 3–5–6–4–9–10 (res 11–1)

V75-7: 11 Sebastian Sund (res 4–12)

2 016 rader/1 008 kronor