Trav

Första hästen till ’Rikstravet’ klar

TRAV

Stall Dalsland/Värmland valde Svante Båth-tränade fyraåringen Så säljer andelarna

Dalsland/Värmland blev första stallet ut att få klart med en häst till årets upplaga av Rikstravet.

Fyraårige valacken Conrads Wilhelm ska vara med i tävlingen där 70 procent av de totalt 13 500 andelarna var slutsålda vid lunchtid på måndagen.

Travtränarna Magnus Jakobsson och Kristian Lindberg gemensamma Stall Dalsland/Värmland har bestämt sig för en häst som just nu tränas av Svante Båth på Bergsåker.

Conrads Wilhelm är fyra år och har sprungit in 116 500 på sju starter i karriären.

En av nyheterna för året i Rikstravet är att travtränarna samarbetar parvis om två hästar. I år får även äldre hästar får köpas in - tre till fem år gamla varmblod.

– Jakobsson och Lindberg blev första stallet att gå ut officiellt med en häst. Conrads Wilhelm är godkänd av tävlingsledning och veterinär så nu kan ett första köp bli av för det stallet, säger Henrik Högström, projektledare för Rikstravet.

18 travtränare fördelade på nio stall från norr till söder är med i Rikstravet 2015. Varje stall ska tävla med två hästar i tävlingen som drar igång 1 april och pågår fram till 31 oktober.

Slutsålt i Stall Väst

Försäljningen av andelarna i Rikstravet drog igång måndagen 2 februari. Stall Väst (Marcus Lindgren och Sofia Aronsson) hade sålt slut sina 1 500 andelar på fredagen.

– Andelarna i Stall Stockholm är i princip slut kan vi säga, det är ett fåtal kvar. Stall Syd är också nära att sälja slut. 9 352 av totalt 13 500 andelar hade sålts vid lunchtid på tisdagen, säger Henrik Högström.

Mikael Wikner/Kanal75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav