Stjärnhästen tvingas till ny operation

avChristoffer Wickman, Minimedia

TRAV

Halsproblemen för Rolling Stones vill inte ge med sig – ny operation väntar

Foto: Kanal75
Stefan Hultmans unghäststjärna Rolling Stones tvingas till ny halsoperation

Stefan Hultmans fyraårige stjärnhäst Rolling Stones tvingas till ny operation.

Halsproblemen som hingsten dragits med vill inte ge med sig.

– Han fick inte tillräckligt med luft under ansträngning, skriver man på Travkompaniets hemsida.

Viking Kronos-sonen Rolling Stones inledde sin tävlingskarriär med åtta raka segrar, och vann bland annat Treåringseliten under Elitloppshelgen på Solvalla samt långa E3-finalen på Eskilstuna.

Efter det har han dock startat sex gånger utan att vinna, och han galopperade bort sig som tung favorit både i korta E3-finalen på Örebro samt i uttagningarna till Svensk Trav-Kriterium.

”Kom åter missljud från halsen”

I år, som fyraåring, har han bara startat två gånger och han har inte synts till i startlistorna sedan i mitten av juni. I somras genomgick han en halsoperation hos veterinären Fabrice Rossignol på Grosbois i Frankrike, och efter hemkomsten har hästen under hösten tränats för en comeback. Nu har han dock åkt på ett nytt bakslag,

– För ett par veckor sedan kom det åter missljud från hans hals, och därmed blev det ett besök hos veterinär Anders Ekfalk. Dessvärre kunde han konstatera att hästen inte fick tillräckligt med luft under ansträngning, skriver man på Travkompaniets hemsida.

Opereras i Helsingborg

Därmed väntar alltså en ny operation för unghäststjärnan, och operationen är tänkt att genomföras av Rossignol igen, men den här gången vid hästkliniken i Helsingborg.
Rolling Stones har på sina 14 starter sprungit in 1,4 miljoner kronor.