Heiskanen: ”Ska prata med min advokat”

Stoppades i tullen - tvingades vända hemåt igen med sina V75-hästar: ”Stor besvikelse”

Foto: Kanal75
Veijo Heiskanen inte nöjd - trots ersättningen
TRAV

Veijo Heiskanen stoppade i tullen när han skulle till Norge och starta tre hästar på V75.

Då kallade han det hela en ”skandal” - nu får tränaren ersättning - 36 000 norska kronor.

– Det var väldigt lite pengar, jag ska prata med min advokat om det är lönt att bråka mer, jag är inte nöjd med det här, säger han.

Det blev inga V75-starter för Veijo Heiskanens hästar när Momarken arrangerade V75-tävlingar 29 december.

Anledningen: Tränaren blev stoppad i tullen vid den norska gränsen.

– En skandal, sa han till Travronden då.

För Trav365 utvecklar han:

– Koderna som tullpersonalen hade fått av det norska travförbundet stämde inte överens med Uraia, som var en av de tre hästarna som skulle starta på V75 den dagen. Det här var på fredag eftermiddag, inte så sent, men det var ingen kvar på DNT då, alla hade gått hem…

”Körde 50 mil i onödan”

En utredning hos Det Norske Travselskap tillsattes och det visade sig att de gjort en miss. Därav ersätts nu Heiskanen och hans hästägare med 36 000 norska kronor, eller 12 000 norska kronor var, ett fjärdepris i respektive lopp, det skriver Travronden.

– Det var väldigt lite pengar. Jag ska prata med min advokat om det är lönt att bråka mer, jag är inte nöjd med det här. Det var bara sju-åtta hästar från Sverige som skulle dit och starta, inte 40-50 då hade man haft lite mer förståelse för att det kan bli fel. Det och att vi inte kunde få någon hjälp på över tre timmar, när vi stod fast där, är jag inte nöjd med. Min resa också, jag körde 50 mil i onödan med hästarna. Jag har inte fått någonting för det, säger Heiskanen till Trav365.

”Etablera extern jourtjänst”

– Man får vara noggrann när man hanterar sådana uppgifter. Dessutom är målsättningen att etablera en extern jourtjänst, som ska kunna bistå i kritiska lägen om något sådant här händer, säger DNT:s sportchef Tron Gravdal till Travronden.

Kommer du dra dig för att resa till Norge igen?

– Egentligen inte, alla gör misstag, det är människor, säger Veijo Heiskanen.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75