Mitt dunderdrag leker hem loppet

TRAV

Ser verkligen fram mot morgondagen.

För jag har ett dunderdrag på V75.

Han startar i Klass II, står löjligt billigt inne, var grym senast och jag räknar med ny uppvisning.

Foto: Micke Nybrink

Jag var på honom redan i midsomras, Wingait Geforce, i ett V75-lopp i Kalmar. Hade sett honom i flera starter i Halmstad under våren och känslan var att den här sluggern skulle banka skiten ut motståndet. Så jag klev in.

Tyvärr åkte han dit på målfoto mot Alvena Jojo efter en holmgång där båda slogs för livet hela vägen hem.

Mesade

Efter det blev han sjuk och uppträdde mesigt några gånger och jag började undra om mitt öga kunde ha sett så fel. Inte alls. I de två senaste starterna har det varit lite av den gamle Wingait Geforce igen och särskilt senast kände jag igen honom. I ett DD-lopp över opassande 1 640 meter vred Stefan ”Kahili” Persson till attack ut ur första sväng och sen var det synd om ledande storfavoriten Hot Carat. Wingait lät honom inte få en lugn stund och redan 550 från mål var den danske ledaren psykiskt och fysiskt knäckt.

Stefan Persson gasade vidare och Wingait vann med 15 meter på 13,0/1 640. Fem gånger tyckte jag var helt okej på en sån mordvinnare.

Vet inte om vi får samma odds nu men han är i alla fall inte streckfavorit (41 %) och som V75-spik fungerar han alldeles utmärkt. Från bakspår tror jag inte så många vågar singla men läget spelar ingen större roll – Persson laddar från kön så fort de sänker farten och sen är det ju upp till ledaren om han vill komma i mål eller inte?

Konstig tysk

I V75-1 dyker det upp en konstig tysk som heter Ambassadör Ås, förlåt, AS heter han – och jag har inte en aning. Tydligen vann han tyska Derbyt och senast fick han stryk av Malabar Circle Ås. Jag säger ändå syn och stormvarnar för jättefina stoet Flying Young (14 %). Senast, i Sto-SM, testades hon barfota runt om för första gången och det såg ruskigt bra ut. Spurten från fjärde ytter bakom Zoccer Wadd var bättre än på länge. Det blir åter barfota och hon måste med på allt.

Dagens klaraste är förstås Spring Ray i guld. Men det behöver jag väl inte skriva.

Bästa låset är, föga överrasande, Stargirl/Simb Champlin i V75-4. Spets och dödens, vem vinner? Säg det. Men två räcker.

Roliga rysare: Ynot Boy (7 %) i V75-2 har varit kanonbra i två raka, Sombatic (32 %) har ett perfekt läge och formen är lysande och följetongen Prime (7 %) fortsätter i V75-7, senast tävlade han med skor och gick knappt framåt. Nu blir det barfota.