Ingenting för favorithatare

TRAV

Pingsten är hänryckningens tid.

Men någon större hänryckning kände jag inte på Örebrotravet i går. Rena rama favoritparaden från början till slut och ingen utdelning på fem rätt.

Det enda positiva var att det blir större V75-pott i Östersund.

För Harry Boy-lirarna var det som på julafton. Många fick en liten del av kakan och det gillar såväl Harry som ATG-bossen Remy Nilsson. Men för en favorithatare som jag var det go’natt redan från början.

Mina drag i gårdagens sportblad inkom som tvåa (Alabama), tvåa (Supercaprice) och trea Affe Fager. Inte mycket att yvas över. Och någon platslirare är man ju inte. Men om någon möjligen spelade en platspölsa på mina drag så är det bara att gratulera.

Travet funkade inte för Alabama

Alabama hade vunnit med ett bösshåll om travet hade fungerat bättre. Dels var hon inte med i startögonblicket och i kurvorna travade hon knackigt och höll sånär på att rulla över i galopp. Detta märkte utvändige Örjan Kihlström bakom Colombian Necktie som i sista sväng tryckte på ordentligt. Allt för att favoriten skulle slå på en gunga. In på upploppsrakan hittade Alabama stilen igen och det blev en spännande slutfinish där Colombian Necktie avgjorde kort före mål.

Mats Rånlund har gjort ett kanonjobb med femårige Beddinge Boy. Hästen årsdebuterade på fina 1.12,4/1640 och igår blev det andra raka på fina 1.12,2. Lennart Forsgren inledde i 09-tempo och kunde mer eller mindre finåka i mål. En uppvisning helt i publikens smak och det är bara att lyfta på kepsen och gratulera tränare Rånlund.

Derbyvinnaren Gazza Degato vann pliktskyldigt men imponerade inte. För kusken och tränaren Tom Horpestad måste Örebros korta upplopp kännas som en befrielse. Hövding Lavec närmade sig med stormsteg och höll sånär på att ställa till med en överraskning. Hade upploppet varit 20 meter längre så hade Ludde och hans hövding fått besöka vinnarcirkeln.

Ludde petade in turbon

Men Kolgjini hade ändå anledning att vara nöjd med gårdagen. I första DD-loppet selade han ut fransosen Loudeac des Bordes som tycks ha hittat stilen igen efter en hel del otur på vägen. Efter en lugn inledning blev det andra par utvändigt för Luddes springare och när Arras kom ångande knappa varvet kvar petade Ludde in turbon på sin fransos och satte klorna i ledande Affe Fager som gav upp på direkten. Arras kom visserligen fort sista biten men Loudeac des Bordes höll säkert undan. I det efterföljande loppet fick Kolgjini nöja sig med en andraplats bakom Scarlets Aino.

Firma Stig-Erik hade också med sig en vinnare. Florence Broline vann ett klasslöst stolopp för Erik Adielsson som fick bestämma som han ville. Supercaprice anständig som tvåa i mål. Men loppet var en enda gäspning från början till slut.

Nu riktar vi istället blickarna mot Östersund med en ny jackpott-omgång och då vore det väl fanken om jag inte får in mer stålar än de 20 spännen jag lyckades hämta ut i går.

Gert Lengstrand ([email protected])