”Fin uppgift – favorit att ta ledningen...”

Expertens DD-tips – onsdag 2 januari

avPer Nicklasson

Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Jägersro och Solvalla.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Jägersro och Solvalla, onsdag 2 januari.

Spelstopp V86 20.30

DD 21.40

TV12 20.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets profilers V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Kolla systemen här! [Extern länk]

DD-1

Rankning: 3–6–4–8–2–1–9–5–7.

Kommentar: Harran Boko kom aldrig in i matchen ­senast och var i våra ögon sämre än väntat. Vi vet dock hans kapacitet och före senaste starten hade han varit mycket bra. Nu har en fin uppgift i och med att han får ses som favorit att ­tidigt sitta i ledningen. Med ett sådant upplägg är han svårslagen i alla gäng i klassen när han är i form.

Vi blev dock så pass imponerade av Thriller N.P i dennes Sverige­debut att vi vill betala för honom också. Visserligen var det klent motstånd vid den segern men sättet han besegrade ­sina konkurrenter på skvallrar om han bör räcka i betydligt ­hårdare sällskap än det. Som detta. Att han sedan ska besegra ­Harran Boko från typ dödens är inte att begära, men om vår tips­etta inte är på topp kanske Thriller N.P. är bra nog att kunna mäkta med även detta? Bakom dessa två är det trion Darling Harbour, Alonso Caesar och Infinitus som också kan utmana beroende på hur loppet blir kört för deras del.

DD-2

Rankning: 10–6–3–9–1–4–2–8–12–11–5–7.

Kommentar: Det känns som många om budet i DD-2, nu när Bella M.J. dragit bakspår. Från ett framspår med spetsläge hade vi sagt jättefördel henne. Nu är hon så pass bra att hon kan vinna även från det här läget. Men lite ut­lämnad är hon allt.

Min Vilja blir stadigt bättre, kommer till ­detta med full form och kan mycket väl vara den tidiga ­ledaren. S.G.Maleficent står hårt inne i loppet men vet ­inte om det själv och vi tror att hon är en häst  som har en bra bit kvar innan hon slår i taket. Kavata Käll är en luring vid hårt ­tempo.

DD-systemet – 8 rader

DD-1: 3–6.

DD-2: 10–6–3–9.

Vem tar spets?

DD-1: Den normala utvecklingen är att Bo Kenneth släpper till Harran Boko.

DD-2: Nummer 1, 4, 5 och 6 är alla snabba ut. Min Vilja körs till ledningen i ett tidigt skede?

! Statistikvinnarna

DD-1: Thriller N.P.

DD-2: Min Vilja.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets profilers V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Kolla systemen här! [Extern länk]

ARTIKELN HANDLAR OM