Nybrink: ”Inte givet att han vinner...”

Micke Nybrink synar lopp för lopp på annandagen från Solvalla

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Micke Nybrink synar annandagens klassiska V75-omgång.

Mod existerar bara när faran är stor.

Visst är jag lite rädd men som hästen ser ut.

Kan inte hålla mig, anar att det här blir bra.

V75-finaler på Solvalla på annandagen är en vinterklassiker. Minns inte sen när men det kan vara innan tändstickorna uppfanns som de kördes första gången. Hur som helst, klassen är hög och vi får se det som ett tomte­bloss i ett annars ändlöst sportsligt vinter­mörker.

Nog med poesin och över till själva omgången där jag spelar ett semiaggressivt system för 288 kronor där man kan säga att jag köper in mig i en stor pott för en liten slant. Det ser i alla fall bra ut före (f)loppen.

Slicka skålen ren

V75-1: Blir ni också glada av att hon startar? När hästar som Double Exposure dyker upp så här års är det bara att tacka och slicka skålen ren. Hon vinner förstås, Sveriges bästa sto ska inte ha några problem här. Spets efter en bit – undan enkelt. Skor på gick alldeles utmärkt för exakt ett år sen i samma lopp, på lerig bana flög hon förbi från fjärde ytter, med fulla segel. Formen? Som alla Redéns hästar tränar hon regelbundet, varken hårdare eller lättare, och jag har sällan några farhågor om sånt.

V75-2: Timo Nurmos selar ut två stridsvagnar i form av Hawk Cliff och Laskari. Båda är heta bud. Laskari har ett hemskt spår men tål att hugga tidigt om farten sjunker och har ju varit närmast otäckt bra vissa gånger. Jag lägger till två andra hårdingar, Partizan och Pacific Face. Hur bra var inte Partizan senast och Pacific vet inte hur man blir trött, även om stilen är annorlunda. 

V75-3: Nadal Broline ser ut att bli klar favorit och jag är en av hans största fans. Men det är inte givet att han vinner. Spets tar Dante Boko och Adrian Kolgjini har noll anledning att släppa. Hästen är kraftigt uppåt och kan absolut vinna. Sen är frågan vem som tar dödens, Zenit Brick eller Nadal?

Bakom smyger Jairo med låg spelprocent.

Här kommer draget

V75-4: Här gör jag mitt drag, växlar bort alla andra som kommer att gardera ordentligt i ett på förhand svårt lopp. I stället blir det spik på en häst som jag kommit att gilla mer och mer. Je t’Aime Explosiv har varit urstark i två raka vinster under november, bara mosat dem den tunga vägen. Senast kördes han inte en meter, Oskar J Andersson hamnade hopplöst till och gav upp tidigt. Sista 500 joggade de bara med och intrycket var fortsatt strålande. Motståndet nu?

Nja, ge dem ett par smällar så är de inte så kaxiga längre.

V75-5: Chansar bort Disco Volante och Erik Sting. Så spelar jag, de är betrodda och har inte bättre chans än någon annan. ­Olle Rols borde det vara dags för, Weekend Fun är otroligt fin och Mr Perfect är en formstark potthäst.

V75-6: Tre varv och då vinner de bästa. Ready Ribb är en långloppsspecialist, Antonio Trot tränar som en demon och Sorbet borde egentligen vinna lätt.

V75-7: Illuminati och spår ett är inte den perfekt kombination när det är bilstart och final. Han får troligen backa sist och prova den vägen. Yrr spetsar och stannar inte medan Martin de Bos var sanslöst stark senast.

Onsdagens tips

1. 9 Je t’Aime Explosiv (Solvalla, V75-4)

Strålande insatser, glöm senast. Har bra chans.

2. 1 Dante Boko (Solvalla, V75-3)

Tar ledningen. Ger sig inte utan strid. Drag.

3. 6 Olle Rols (Solvalla, V75-5)

Nära toppformen nu. Krigar ner allt?

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 7 Double Exposure (res 3, 4)

V75-2: 5, 12, 7, 3 (res 1, 4)

V75-3: 3, 1, 8, 2 (res 7, 5)

V75-4: 9 Je t’Aime Explosiv (res 5, 2)

V75-5: 6, 7, 12, 5 (res 1, 4)

V75-6: 12, 9, 11 (res 13, 7)

V75-6: 5, 2, 1 (res 10, 12)

576 rader/288 kronor


V75 har spelstopp klockan 16.20 i dag. Trav365 liverapporterar från omgången från klockan 15.00.

avMicke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM