Tommys storsatsning - köper jättegård: ’Dröm’

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
Dunevad Travcamp utanför Göteborg.

Travtränaren Tommy Karlstedt, 33, storsatsar.

I dagarna blev det klart att han köper jättegården Dunevad Travcamp utanför Göteborg.

– Det är en dröm, säger han.

Från Halmstad till Göteborg - och Åbytränare.

33-årige travtränaren Tommy Karlstedt har i dagarna gjort klart med sitt livs investering.

Han har nämligen köpt jättegården Dunevad Travcamp i Fotskäl, Marks kommun.

”Hoppade på tåget direkt”

Tommy Karlstedt blir därmed Åbytränare från den 1 november och granne med Robert Berghs träningscamp i Hajom. Gården, som är på 40 hektar, betraktas som en av de bättre träningsanläggningarna i Västsverige och rymmer över 85 boxplatser.

– Det finns flera anledningar till köpet, säger Tommy och fortsätter:

– Dels är det en dröm att ha en egen gård och sedan för att utveckla oss och ta oss vidare. Jag hoppade på tåget direkt när chansen dök, det finns inte så många såna här gårdar i södra Sverige, så tillfällena att komma över ett sånt här ställe kommer inte så ofta.

Prislappen: Hemlig

Det finns flera magnifika träningsanläggningar i Sverige. Men Dunevad Travcamp har allt, enligt Tommy.

– Det tycker jag. Rundbana, sandbana, rakbana, backe, skogsvägar - den är ganska komplett. Man vill alltid utveckla saker och ting, det vill vi här med, men träningsbiten är ”färdig”.

Vad var det för prislapp?

– Den håller vi mellan oss köpare och säljare. Men för mig och min sambo är det en jätteinvestering. Sen måste man ha i åtanke att vi får Åbylicens, det känns fantastiskt bra. Det är en av få banor som satsar på sina aktiva.

Hur kommer din rörelse förändras tror- och hoppas du?

– Målsättningen är att ha en framgångsrik rörelse, inte bli stortränare. Vi vill förbättra oss och göra det så bra som möjligt och självklart locka nya kunder och hästägare och hela tiden förbättra upplägg och material.

”Beslutet att sälja var inte lätt”

Just nu bygger Åby både hotell och mässhall, en bidragande orsak till satsningen.

– Det är en förutsättning med den kundmottagningen. Vi får en loge på Åby där vi erbjuder våra kunder eller bara de som vill träffa oss. Det blir en mötesplats. Hotellet kan vara bra för långväga hästägare som kan stanna över och slipper köra på hem på kvällen/natten. Det är grymt att kunna erbjuda hästarna den här lösningen.

Den tidigare ägaren, tillika sportchefen på Åbytravet, Jon Walter Pedersen, säger så här om försäljningen:

– Under fredagen förra veckan signerade vi kontrakt med Halmstadtränaren Tommy Karlstedt och försäljningen av Dunevad Travcamp blev klar. Beslutet att sälja sitt livsverk var inte lätt då vi har drivit Dunevad Travcamp sedan vi köpte gården 1998, förklarar han i ett pressmeddelande.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN