”Kastar in handduken och spikar båda två”

Micke Nybrink synar V75-loppen på Bergsåker • Helgens tips • Systemförslaget

Foto: TR Bild

Vi får låtsas att det är V86.

På det spelet funkar det fint, då gör det inget.

Jag biter ihop, kastar in handduken och spikar båda.

Hur ska jag annars kunna ­vinna?

Jag tror att det är en sån omgång där man får spela enligt upplägget ”om du inte kan ge dem stryk, om det ser hopplöst ut – byt sida, gå med i deras lag”.

Så får det bli. För hur vi ska lyckas jobba bort Zenit Brick och Månprinsen A.M. övergår mitt förstånd.

Vi får jobba in någon slags naturkatastrof i så fall och även om klimatmålen för 2018 sprack så det bara sjöng om det, kan vi inte räkna med omedelbart väderkaos. Det lämnar vi (uselt nog) åt våra barn.

I morgon räcker det troligen inte med snö eller regn för att fälla favoriterna.

Det är ett kalasläge

Hur som helst, Bergsåker är platsen och vi ställs inför en vanlig ”par 4”, alltså 1 000 meter, ordinärt upplopp (200 meter) och ganska bred bana/fairway.

Det enda värt att påpeka är att spår ett bakom bilen är ett kalasläge, det är enkelt att spetsa därifrån jämfört med andra banor. Ulf Ohlsson går så långt att han kallar inner bakom bilen för bästa läget.

Så här analyserar jag de andra fem loppen:

V75-1: Volocity de Vie såg ut som om det inte var han senast. Tror aldrig han travat bättre och det var också rena lekstugan in mot mål, låt vara i ett lopp som ­inte krävde någon särskild pulshöjning.

Han puttrade undan i ledningen efter att ha travat i lustempo
i 2 000 meter. Bra chans, det ­fattar alla.

Men glöm inte Dennis de Castellas lopp senast på V75. Den långspurten var urstark i samma lopp som vanns av Laskari. Dennis är en häst som struntar i det mesta, han bara tuggar på.

V75-2: Mest snack om Tsar Brodde och Budets Lasse och visst kan de vinna. Men det är inte särskilt mycket bättre än de andra och blir överspelade.

Our Soleado är en tuffing som ska med tidigt och Digital Class är loppets givna fynd. Titta på hennes två senaste starter och inse att spelar­kåren är helt fel ute som däckar Melander-hästen. Kan det vara det intetsägande namnets förtjänst?

Ser sömnig ut

V75-5: Yrr är en kalvig Love You-avkomma som kan bli riktigt bra. Han ser sömnig ut men lufsar i bra fart och blir sällan trött.

Stormvarning för Bionicle Man som är en vessla med kanonspår, öppnar fort och tar rygg på ledaren. Han är otäckt snabb när han får ligga still. Grovjobb kräks han av men läget borgar för motsatsen.

Buzzer Beater borde också vara ett givet skrällbud men där verkar tränaren/kusken ha gett upp på förhand. Konstigt.

Omgångens drag

V75-6: Omgångens drag hittas här. Rita C.D. vann ett liknande lopp under Elitloppshelgen och kommer med fin form den här gången också. Nollan senast var inte alls negativ. Hon hängde med bra i kön i ett lopp som vanns av stjärnstoet Double Exposure.

Läget är perfekt och jag väljer att spika i ett lopp där många hårdgarderar.

V75-7: Weekend Fun kan förstås vinna, härlig häst, men formen är knappast på topp än. Forecast är däremot bättre än någonsin och Mr Perfect kanske inte vinner ihjäl sig men går bra med skor och höll strålande senast.

avMicke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips

Trav