Chockade Sverige – klar för Elitloppet

TRAV

Olympiatravets vinnare Copper Beech är klar för Elitloppet.

Det avslöjade Solvallas travbanechef i en chatt med Trav365:s läsare.

I dag blev den nionde hästen till Elitloppet klar. Solvallas travbanechef Tore Fyrand avslöjade att det blir Copper Beech i Trav365:s chatt.

Conrad Lugauers läckre fux chockade trav-Sverige när han spurtade ner favoriterna över upploppet i Olympiatravet tidigare i vår till 65 gånger pengarna. Efter det loppet har snacket varit igång om att hästen borde få en inbjudan till storloppet på Solvalla sista helgen i maj.

I en tidigare intervju med Trav365 berättade Markus Waldmüller i Conrad Lugauers stall om planerna inför Elitloppet.

– Jag tror att det är hans år nu och det här är hans stora chans. Målsättningen är att komma med i Elitloppet, vi vill vara med där. Kort distans är hans bästa och Elitloppet verkar bli ett kanonlopp i år igen, det blir spännande, sa Waldmüller då.

Nu är det alltså bekräftat – Copper Beech är klar för storloppet.

Hästen har imponerat på travbanechefen Tore Fyrand.

– Hästen har visat att han är en duktig sprinter och han är värd en plats i Elitloppet. Jag var imponerad av hästens prestation i Olympiatravet och han blir intressant att se i Elitloppet, säger Tore Fyrand.

– Copper Beech har visat att han är snabb från start och han kanske till och med är bäst över sprinterdistans så det blir roligt att ha honom med.

Conrad Lugauer tackade ja direkt när han fick inbjudan.

– Conrad var tacksam och glad över inbjudningen, säger Fyrand.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet