Banmästaren: Så blir V75-banan

TRAV

Efter regn och snöoväder.

Nu jobbar Åbys banmästare Jörgen Wickman hårt för att fixa till V75-banan.

– Jag tror att vi ska kunna presentera en fin bana, men det kommer nog krävas hakar i bakskorna, säger Wickman.

Ovädret drar in över Sverige och i Göteborg snöade det för fullt fram till klockan tolv på förmiddagen under torsdagen. På lördag arrangerar Åbytravet V75 och nu jobbar banans banmästare, Jörgen Wickman, hårt för att få banan i så bra skck som möjligt.

Men först ska Göteborgsovalen köra V5-tävlingar i kväll och där lär vi få en fingervisning av hur banans skick är för dagen.

– Vi håller på för fullt här nu och vi ska lägga på ett nytt banmaterial i morgon, vi kommer eventuellt lägga på lite redan i kväll. Vi har haft regn och snöoväder här nere och det håller på att frysa igen. Jag tror att vi ska kunna presentera en bra bana på lördag. Det krävs nog hakar i bakskorna men man ska kunna köra med valfri balans fram. säger Wickman.

Tror du att kuskarna kommer vara nöjda med banan på lördag?

– Det är förhoppningen i alla fall. Alla banor har ju tjäle nu och det är därifrån man får jobba. Det finns alla förutsättningar för att banan ska bli bra, bara det inte blir mer nederbörd. Som det verkar just nu tror jag banan blir ganska fin, man får en indikation i kväll hur banan är.