Känns skönt att ta tillbaka titeln

TRAV

Det blev en V64-seger i onsdags med Jacky Glide.

Hon har höjt sig ett snäpp och framför allt stabiliserats en hel del.

Det är så klart positivt.

I praktiken är championtiteln på Sol­valla klar för min del. Sedan får Erik kämpa med sin del. Visst slår den titeln högt. Måste ­ändå säga att när jag själv var aktiv stod körsvenschampionatet högre i kurs än tränar­championatet.

Kanske berodde det också på att det inte var riktigt samma konkurrens om tränartiteln då. Nu är konkurrensen bland tränarna tuffare än den var på min tid då jag var helt dominant under en period.

Jag förlorade titeln till Timo Nurmos i fjol och då är det skönt att komma tillbaka och vinna i år igen.

Eriks möjligheter i körsvensligan är hyfsade. Det står och väger kan man säga. Nu missar han en dag på lördag på grund av Frankrikeresan.

Det är öppet. På onsdag kör både Erik och Örjan alla lopp. Det märks att de går in för det här båda två. Med all rätt.

Mycket prestige. Tror att det är sju tävlingsdagar kvar i år, så det hinner hända mycket. Kan nog svänga några gånger fram och tillbaka innan det är färdigt.

Roligt med spänning för det engagerar folk och media runt omkring lite extra.

Nu Pagadi startar på lördag i Frankrike och det blir också spännande. Misstanken är ändå att det är tuffa hästar i loppet.

Deras hemmaplan, deras distans. Man ska inte spänna bågen för högt men det förvånar mig inte om han till och med kan ha lite svårt att räcka till. Svårbedömt.

Jag är inte hundra procent säker på formen heller då han inte tävlat kontinuerligt. Blir spännande att se hur han står sig.