Julklappen: 250 000 kronor från Frankrike

TRAV

Hans R Strömberg fick en julklapp värd 250 000 från Frankrike.

Hans toppsto Hilda C.D. vann ett storlopp på Vincennes travbana i Paris.

– Det är helt fantastiskt, det var en skaplig julklapp till familjen, säger Strömberg till Trav365.

Foto: Hilda C.D. och Hans R Strömberg.

Rättvikstränaren Hans R Strömberg firade julafton hos svärsonen Jörgen Westholm i Sala. Under självaste julafton startade Strömbergs stjärnsto Hilda C.D. i ett stort lopp i Frankrike på Vincennes travbana i Paris. Stjärnstoet står uppstallad på Westholms träningsanläggning på Grosbois.

Hästen, som kördes av Johanna Lindqvist, var spelad till 50 gånger pengarna och var på förhand utdömd av spelarna. Men Johanna Lindqvist visste vad hon hade att köra med.

Efter cirka 400 meter kom ekipaget till ledningen och sedan kunde ingen hota. Över upploppet stack Strömbergs häst ifrån sina motståndare och vann lätt till ett superodds.

”Stenhård häst”

Strömberg själv följde loppet tillsammans med familjen på Westholms gård och efter segern utbröt stor segerglädje.

– Det var helt fantastiskt! En skaplig julklapp om man säger så. Gången innan hade hon startat i snökaoset på Vincennes och klappade då igenom så jag visste inte vart jag hade henne till den här starten. Men det är en stenhård häst som hade tagit det loppet på ett bra sätt, hon vann mycket enkelt, säger Hans R Strömberg.

Efter succén är nu Rättviksproffset sugen att testa sin häst i ett montélopp.

– Vi har funderat på det i flera år nu eftersom hon är så tuff av sig. Vi får se vad det blir, säger Strömberg till Trav365.