– Han har gjort det otroligt bra

TRAV

Ska pappa Olle hjälpa sonen Björn till ett nytt championat?

Årets näst sista V75-omgång körs uppesittarkvällen 23 december på Åby där det Goopska stallet har tre hästar till start.

– Det är tre hästar med rätt så jämna möjligheter, säger Olle Goop.

Det är jämnt i toppen i kuskarnas liga på V75. Inför Åbys omgång torsdag kväll leder Björn Goop på 34 segrar, en pinne före Örjan Kihlström som har 33 segrar.

Ligaledaren kör hästar i samtliga sju lopp på V75-spelet den här kvällen. Tre av dessa tränas alltså av Björn och pappa Olle.

Du är ingen tippare Olle, men om du måste bestämma dig för den vassaste segerchansen.

– Normalt sett är det väl Premier League (V75-1), mycket tack vare det fina läget han har. Det är okej form på alla tre hästarna. Samtidigt krävs det lite flyt för att det ska bli segrar på rikstoton. Men Premier League har gjort det otroligt bra och svarat för kanonlopp hela året. Hästen tål en hel del i loppen också och är en riktig kämpe.

Vad säger du om de andra hästarna?

– 11 Rouge (V75-2) står lite tufft inne med 20 meters tillägg men var väldigt bra i den senaste starten i Norge. Hon har lite form som det känns och spurtade bra på Bjerke där det blev seger.

– 9 Dunder Nalan (V75-7) vann på Solvalla senast där han gjorde det väldigt bra efter ett lopp i dödens. Nu är det ett niondespår och det kan bli ett bra smyglopp därifrån. Han har alltid en bra pollett kvar om han får gå "på rulle".

Mikael Wikner/Kanal75