Det galna klimatbytet – från Boden till Thailand

TRAV

I måndags tog han hem championtiteln på ett iskallt Bodentravet.

I dag åker Ulf Ohlsson till Thailand – och byter rysskylan mot tropisk värme.

– Det är morsning goodbye ett tag nu, sa Ohlsson efter V65-loppen.

Ulf Ohlsson har haft ett sagolikt år då han vunnit över 300 lopp och krossat fjolårets resultat. Stjärnkusken har jobbat stenhårt hela året och kört lopp i stort sett varje dag.

Under måndagen tog Ohlsson hem championtiteln på Bodentravet som körde tävlingar i rysskyla. När tävlingarna inleddes var det 23 minusgrader på banan och när Ulf Ohlsson intervjuades efter V65-loppen var han rejält fryssen.

– Fy fasen, det här gillar jag inte. Det är riktigt, riktigt kallt. Det var väl en 23 grader när vi började men det lär vara 27-28 nu, sa Ohlsson i TV4 Plus efter tävlingarna.

Solsemester

Men Ohlsson behöver inte frysa länge till. I dag, tisdag, åker kusken till Thailand i två veckor tillsammans med sin sambo Elin Gustavsson och travkollegan Ulf Stenströmer och byter ut 25 minusgrader mot 25 plusgrader. Efter tävlingarna satte sig Ohlsson i bilen och åkte de 90 milen från Boden till Arlanda.

– Nu far man till Thailand, det är tre lopp kvar sen är det morsning goodbye ett tag, sa Ohlsson innan han tackade för sig och lämnade intervjun.