Trav

Trots miljonsuccén – nobbas på travgalan

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

Trots ett superår med 3,3 miljoner inkörda blev Björn Röcklinger nobbad till travgalan.

På onsdag kan succétränaren ta en ny seger på Solvalla som lockar med jackpott.

– Mina kunder är nöjda med resultaten, det är det viktigaste för mig, säger Röcklinger.

Björn Röcklinger.

Foto: MARIA HOLMÉN/KANAL75

Solvallaproffset Björn Röcklinger har haft ett sagolikt år då hans hästar sprungit in över 3,3 miljoner kronor. Stallets hästar vinner 17 procent av loppen de ställer upp i och massor av nya hästar har anlänt till 35-åringens stall de senaste månaderna.

Röcklinger har kört in 1,5 miljoner mer i år än under 2009 men trots det är han inte nominerad till kategorin årets komet. Under måndagen presenterades kandidaterna men Röcklinger fick ingen plats – något han inte tar så hårt på.

– Vad ska jag tycka? Man vill alltid att det ska gå så bra som möjligt men jag är nöjd med mitt år och det är inget att säga om. De andra har väl haft ett bättre år än mig får man hoppas. Men mina kunder är nöjda med resultaten och det är det viktigaste för mig, säger Björn Röcklinger.

”Bästa hästen”

På onsdag har Röcklinger en häst till start inom V64-ramen på Solvalla. Hästen det handlar om är det femåriga stoet Lichi som vunnit sex lopp i år och senast blev det seger i ett lunchlopp på hemmabanan. Trots att hästen satt långt bak i fältet kunde hon vinna efter en vrålspurt.

– Jag tycker hon gått bra hela tiden och hon gör sitt varje gång. Senast räckte det ändra från och hon satt sist utvändigt men var ändå först i mål. Hon svepte hela fältet de sista 200 metrarna och det var bästa hästen som vann, hon fick inget gratis.

Hästen startar i V64-3 med 60 000 kronor i förstapris. Men trots segern senast och spår ett har tränaren inga större segerförhoppningar.

– Nu är det ett tuffare lopp igen och det blir nog svårt att vinna, men hon kan tjäna fina pengar från läget. Hon är stark och rejäl och är fin att köra, hon pullar inte i loppen och gör bra lopp hela tiden. Hon är ganska rask ut men inte pilsnabb, borde få en bra position.

Är det ett streck på kupongen?

– Garderar man mycket ska hon med, men det är inget tidigt streck, säger Björn Röcklinger till Trav365.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!