Vann 600 000 kronor – gav bort halva vinsten

Foto: Rickard Hansson.
TRAV

Travåret 2010 har varit sprängfyllt av unika och sensationella storvinster.

Nu listar Trav365 de mest galna vinsterna under året.

Först ut: Rickard Hanssons storvinst – gav bort hälften till sin kompis.

Travjournalisten Rickard Hansson, 19, är en flitig travspelare men brukar sällan spela på V75. Men när Örebrotravet körde V75 den 21 augusti i år gjorde Hansson en liten rad som kostade 108 kronor. Systemet satt klockrent och betalade 634 823 kronor.

”Höll sitt ord”

Efter vinsten var det stor glädjeyra i hemmet i Mölndal där Hansson bor tillsammans med sin kompis Kristofer Jakobsson. Även Jakobsson hade anledning att fira – han fick nämligen halva vinsten av sin kompis. Efter två avdelningar fick Jakobsson halva systemet och några timmar senare var han över 300 000 kronor rikare.

– Rickard var strong och höll sitt ord. Man har bra vänner omking sig. Det är kul, berättade Kristofer för Trav365 efter vinsten.

– Jag har aldrig haft sju rätt innan och spelar i princip aldrig på trav. Det här kommer inte ändra så mycket, men det är bra att ha pengar på banken. Jag har inte gjort något för pengarna. Pengarna är på ett sparkonto, det kan komma till användning när jag blir äldre.

Efter succén på Örebrotravet har spelframgångarna uteblivit för Hansson. Men vem vet, snart kanske det smäller till igen för killarna i Mölndal…