Jag har hittat en urstark slaktare

TRAV

En urstark slaktare som inte kan torska.

En kanon som är klar trots spår tolv.

Och så draget, Svanstedt, jag får Affe Fager-feeling.

Det är dags för en ny långsida i 200 knutar.

V75 på Jägersro inleds med en rätt pissig silverdivision. Klassen är tydligt vintermärkt och loppet blir ännu sämre när Kari Lähdekorpi har tveksam form på sina hästar. Men visst kan det svänga, plötsligt är torkan över och så vinner Lädret fyra V75-lopp och står där och smågnäller som vanligt.

Favoriten i första, Heavy Flamingo, chansar jag bort. Han är inte bäst och är mer en rutinfavorit på Björn Goop. Jag tror mer på den andra dansken, Dominik O.H. som det vrålas om. Han var rysligt bra vid segern hemma i Danmark senast och som tolvprocentare är han jätteintressant.

Even Southwind är hårt spelad i V75-2 och det är väl okej. Uhrberg, voltstart och 1 640 meter är tre faktorer som gör att alla favorithatare börjar flacka med blicken. Vill ändå ha med Tilde Silvio (19 %) som var tuff vid segern från dödens senast och vann med vind i seglen, Some Gold (5 %) som jag gillar skarpt och Florence Broline (19 %) som gått bra i ”flera år”.

Gardering ett måste

Guldloppet, V75-3, ser kul ut. Lukas Lupin har hittat vinterformen och är normalt sett en bra favorit – men så var det ju det här med Lähdekorpi? och jag känner att gardering är ett måste. Kan Sundance Clover (40 %) hålla spets? I så fall kan han slinka undan. Skogans Joker (40 %) var ofattbart bra senast och är ett hett segerbud medan Blue Chip Star (32 %) må ha sämsta läget men det kompenseras av Adielsson, vinklad vinge och ungdom och därmed spring i benen, till skillnad mot de andra trötta gubbarna.

Omgångens klaraste, en sån där som man egentligen borde

garantera vinst för, heter Commander Crowe (V75-4).

Petri Puro tränar fyra-åringen som är stor som ett utedass och starkare än Karelin. ”Den tuffaste häst jag tränar”, menar Puro.

Jag har sett honom i alla segerloppen och det här blir inte hårt i mål? Johnny Takter kör, han är fantastisk driver som jag litar blint på.

I femte skjuter jag från höften. Åke Svanstedt tar ut fina stoet Tango Gold (5 %) som gjort två starter för ”den gröne fartdåren” och nu får jag Affe Fager-vibbar. Det luktar iordningställt och jag blir inte överraskad och det blir åka av 700 kvar. Senast gick Tango Gold i dödens och höll tappert, det var mersmak redan då. När jag tittade starlistan såg jag bara en häst. Plattan i mattan, Åke!

Hurricane en kanon

V75-6 är ett lurigt race där favoriten G.K.Ante Knockout ska garderas. Han galopperar när som helst och hur som helst och senast borde Jörgen Sjunnesson fått en medalj som lyckades vinna med honom. Nu kör Catrin Fajersson och även om hon absolut kan köra häst luktar det pannkaka.

Hurricane Line (V75-7) är en kanon och trots att han fick spår tolv räknar jag med att han och Björn Goop växlar packet sista 800. Jag spikade

senast och då vann de överlägset. Så det blir får bli Goop, Hurricane och jag igen. Varför ändra på ett vinnande lag?

Helgens tips

Micke Nybrink