Hätsk stämning när ordföranden avsattes

Foto: Joakim Hall/Kanal 75
Lennart Jacobsson avsattes som ordförande för Stockholms Travsällskap

avChristoffer Wickman

TRAV

Stockholms Travsällskaps ordförande Lennart Jacobsson har avsatts.

Det skedde på årsstämman under måndagen – och enligt uppgifter till facktidningen Travronden var det bitvis hätsk stämning.

– Jag fick inte stämmans förtroende. Lämnat styrelsen, skriver Lennart Jacobsson kort i ett sms till Travronden.

Det var på årsstämman i Stockholms Travsällskap under måndagskvällen som ordförande Lennart Jacobsson ”kuppades” bort.

Valberedningen gav förslag på att sittande ordförande skulle få fortsatt förtroende i ytterligare ett år, men detta förslag möttes av en motion som gick emot valberedningens förslag.

På årsstämman fick det förslaget bifall genom en sluten omröstning och Lennart Jacobsson fick inte nytt förtroende. Till följd av detta valde två styrelseledamöter, Christian Olofsson och Staffan Eklöw, att ställa sina platser till förfogande – samtidigt som den sittande valberedningen avgick.

”Ingenting jag vill kommentera”

Kvar i styrelsen för Stockholms Travsällskap är vice ordförande Christer Häggström, med rätt att leda styrelsens arbete, samt Peter Viklund, Jessica Ortiz Bergström och Marcus Persson. Den nya valberedningen har fått i uppdrag att inom sex veckor kalla till en extrastämma för tillsättande av ordförande och ledamöter.

– Valberedningen hade lämnat ett förslag på styrelsens ihopsättning där Lennart Jacobsson föreslogs nytt förtroende men ett motförslag hade också lämnats in och motförslaget bifölls, säger Christer Häggström till facktidningen Travronden.

Travronden har nåtts av uppgifter att det bitvis var hätsk stämning på mötet och att ett mail gått ut till sällskapets medlemmar, kvällen före mötet, i syfte att framställa Lennart Jacobsson i dåliga dager.

– Det är ingenting som jag vill kommentera, det som sker inom sällskapet får stanna där, säger Christer Häggström till Travronden.

ARTIKELN HANDLAR OM

Solvalla